Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

06. 07. 2017. 17:51   >>  20:24

DPS BUDVA

Privremena rasvjeta nije za pohvalu

Novo opštinsko rukovodstvo u Budvi do sada je jedino uspjelo da upali svjetlo na završenoj rekonstrukciji saobraćajnice na ulazu u grad, a ni to nije bilo sposobno da uradi valjano jer, iako je tender za posao bio završen prije godinu dana, na toj značajnoj dionici metropole crnogorskog turizma postavljena je privremena rasvjeta, saopštio je Opštinski odbor DPS Budva.

 

"Rasvjeta na ovom dijelu svakako je dobar potez za grad, međtim, privremena rasvjeta nije nešto čime se treba pohvaliti. Vjerujemo da je to zato što i sami predstavnici vlasti znaju da su privremno tu, da su zapravo zalutali i da treba što prije da odu", kazali su iz budvanskog DPS-a.

Poručili su da, osim što ništa konkretno ne radi, rukovodstvo opštine Budva zaboravlja i na data obećanja.

"Jedno od njih odnosilo se na smjenu predsjednika Odbora direktora gradskog vodovda, sa čijom se istinskom biografijom, koja bilježi preko dvadeset razbojništava, predsjednik opštine upoznao „tek“ nakon što ga je imenovao na tu funkciju. Novu opštinsku vlast čine oni koji su tu usljed nepotizma, nema profesionalizma, nema stručnosti, nema znanja, ali ima revanšizma. Inspekcija je većem dijelu rukovodstva zabranila rad zbog neispunjavanja uslova za poslove koje obavljaju, međutim, oni i dalje uredno dolaze na posao, primaju plate, što je protivzakonito, a toliko su se kleli u poštovanje propisa i časnog djelovanja", ističe se u saopštenju DPS-a Budva.

U DPS-u tvrde da Opština Budva želi da zaposli glasače novog rukovodstva.

"Privremeno rukovodstvo unajmilo je privatni Institut za razvoj poslovnih sistema kako bi adekvatno i u skladu sa propisima bila izvršena sistematizacija svih organa i službi lokalne samouprave. Poenta je što se ne planira istinska racionalizacija radnih mjesta, cilj je nepodobne poslati kući kako bi umjesto njih bili zapošljeni glasači nove vlasti", kazali su iz budvanskog DPS-a.

Naveli su da je za šest mjeseci novo rukovodstvo uspjelo da usvoji plan investicija koji je, kkao su istakli, urađen bez izvještaja o stanju uređenja prostora koji mora prethoditi, u skladu sa zakonom o uređenju prostora i izgradnji objekata. Takođe su kazali da je tender za dio saobraćajnice kod kapele u Petrovcu završen još prije godinu dana kada je izabran i izvođač radova, a da novo rukovodstvo nije htjelo da završi započet posao.

"U politici je opšte mjesto da kada neko nešto ne umije, on krivicu svali na prethodnike a to novi privremeni, konstanto rade. Imali su vremena da se dokažu, ali je sve ostalo na riječima i intervjuima u pristrasnim medijima, kako bi se narodu zamazale oči. Mrzitelji Crne Gore koji sjede u Skupštini štiteći jedni druge misleći da ih tako neće stići pravda za ono što su učinili koalicioni su partneri Demokrata koje se kunu u poštenje, posvećenost, predanost i iskrenost našoj državi", kazali su iz DPS-a.

U toj partii se pitaju zašto nema promjena koje su toliko najavljivane.

"Valjalo bi da novi privremeni objasne zašto se u Budvi nakon njihovog dolaska na vlast sve svelo samo na podjele", dodaje se u saopštenju OO DPS-a Budva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније