Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

05. 07. 2017. 11:39 >> 11:10

PRIBILOVIĆ U BAKUU

Jačanje saradnje u oblasti reforme javne uprave

Crna Gora može biti regionalni centar za podsticanje servisno orijentisane uprave i za obuku i upravljanje kadrovima u javnoj upravi, ocijenjeno je tokom posjete ministarke Suzane Pribilović Bakuu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave, crnogorska delegacija, koju je predvodila Pribilović, sastala se sa presjedavajućim Državne agencije za javne usluge i društvene inovacije, Inamom Karimovim.

„Sagovornici su saglasni da postoji veliki prostor za saradnju dvije države, posebno u dijelu reforme javne uprave, sa akcentom na uspostavljanje One stop shop-a“, kaže se u saopštenju.

Karimov je istakao spremnost Azerbejdžana da pruži maksimalnu podršku Crnoj Gori na uspostavljanju prvog konvencionalnog „one stop shop-a“ koji bi omogućio građanima da na jednom mjestu mogu dobiti sve usluge i dokumenta koja pružaju ili izdaju organi državne uprave i lokalne samoprave.

Pribilović se zahvalila na podršci i prezentaciji svih mogućnosti saradnje, i pozvala Karimova da posjeti Crnu Goru, što je on prihvatio.

„Karimov je istakao da Crna Gora može biti regionalni centar za podsticanje servisno orijentisane uprave i centar za obuku i upravljanje kadrovima u javnoj upravi“, navodi se u saopštenju.

Pribilović je posjetila i jedan od ASAN centara, vladine agencija za pružanje javnih usluga građanima Azerbejdžana, koji su opremljeni naprednom tehnologijom na bazi efikasnosti, transparentnosti i pristupačnosti, gdje je imala priliku da se upozna i direktno sa načinom rada te službe.

U okviru prvog dana posjete Baku, crnogorska delegacija sastala se i sa direktoricom Državnog ispitnog centra, Maleyks Abbaszade.

Pribilović je podsjetila sagovornicu da je 12. marta 2013. godine, tokom posjete predsjednika Azerbejdžana Ilham Alijeva Crnoj Gori, potpisan Memorandum o razumijevanju između crnogorske Uprave za kadrove i Komisije za državnu službu pri administraciji azerbejdžanskog predsjednika.

Ona je naglasila da je ovo nastavak već uspostavljene saradnje, imajući u vidu da je Državni ispitni centar nastao spajanjem dvije institucije, uključujući i Komisiju za državnu službu.

"Prostor za saradnju postoji u više segmenata, a naročito u oblasti obuka državnih službenika i namještenika", naglasila je Pribilović i pozvala Abbaszade da posjeti Crnu Goru.

Abbaszade se, kako se navodi, zahvalila na pozivu i crnogorsku delegaciju upoznala sa aktivnostima Centra, koji godišnje sprovede oko 600 hiljada ispita za državne službenike, svršene studente i srednjoškolce.

Ona je istakla da će u i narednom periodu unaprjeđivati saradnju sa Crnom Gorom, naročito u oblasti razmjene iskustva državnih službenika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније