Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

04. 07. 2017. 14:07 >> 13:41
3

DAN BORCA U HN

U genima nacionalni ponos, patriotizam

Dan borca 4. jul i ove godine je tradicionalno obilježen u Herceg Novom centralnom proslavom u Sutorini kod spomenika poginulim borcima NOR-a i oslobodilačkih ratova. Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i Mihailo Kilibarda ispred Opštinskog odbora Udruženja boraca NOR-a položili su vijenac kako bi odali poštu palim borcima za svoju domovinu.

Iz hercegnovske opštine je saopšteno da je tradicionalnom oblježavanju Dana borca u Sutorini prisustvovao je i potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević i konzul Republike Srbije u Crnoj Gori Zoran Dojčinović, a vijence su položile i delegacije Socijalističke narodne partije i Demokratske partije socijalista, kao i delegacija Saveza boraca opština Budve, Kotora i Tivta.

"Ovaj spomen park treba da bude svijetli primjer budućim generacijama kako se voli domovina i ljubi sloboda. Zato imamo obavezu da čuvamo uspomenu na pale borce i rodoljube. Njihova žrtva je dokaz da u genima imamo nacionalnog ponosa, dostojanstva i patriotizma, a ovo mjesto je najbolje da se te vrline gaje i razvijaju kod budućih naraštaja", kazao je ispred Opštinskog odbora Saveza boraca Herceg Novi Rade Božović.

Za kulturno umjetnički program zaduženi su bili članovi KUD-a Igalo.

Centralnoj proslavi u Sutorini prethodilo je i obilježavanje Dana borca u Bijeloj, kojoj je prisustvovala potpredsjednica Opštine Herceg Novi Danijela Đurović.

Članovi te Mjesne organizacije boraca položili su vijence i cvijeće na grob Ratka Malovića kod crkve Polaganja rize presvete Bogorodice. Malović je bio borac 4. Crnogorske brigade, poginuo je u Beranama 1944. godine, a njegovi posmrtni ostaci su nakon oslobođenja premješteni u grobnicu kod crkve u Bijeloj.

"Naš dug prema svim žrtvama fašističkog terora je da našim sinovima ostavimo u amanet da se na ovaj dan prisjete svojih hrabrih predaka. Naša je potreba da poštujući njih, sačuvamo nas, jer njihova krv teče našim venama", poručio je ispred Mjesne organizacije boraca Bijela, Božo Šerović.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније