Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

29. 06. 2017. 07:54 >> 07:26
12

DIZDAREVIĆ OCIJENIO

Terorizam prijeti i Balkanu

Opasnost od terorizma postoji i za prostor Zapadnog Balkana, iako naš region nije "prioritet" ekstremistima, ocijenio je bosanskohercegovački analitičar, Zlatko Dizdarević.

Sagovornik Pobjede, koji je izuzetan poznavalac Bliskog istoka i islama, kaže da je za teroriste još uvijek "atraktivnije" pogoditi Pariz, London i Brisel nego neki od balkanskih gradova.

"To, međutim, ne znači ukoliko stvari nastave ovako kako sada idu da neće doći na red i Balkan", navodi Dizdarević, koji je bio urednik sarajevskog Oslobođenja, dugogodišnji dopisnik sa Bliskog istoka, glavni urednik sedmičnika Svijet i Nedjelja, a služio je i kao ambasador BiH u Hrvatskoj, Jordanu, Iraku, Siriji i Libanu. 

Na pitanje kako ocjenjuje bezbjednosnu situaciju na Zapadnom Balkanu, on je kazao: 

"To je pitanje za milion dolara. Zavisi u kom pravcu će se stvari dalje odvijati. Kako sada stoje, postoje razlozi i za brigu i razlozi za nespokoj. Razlozi za nespokoj, po mom mišljenju, su u tome što nijesam siguran da međunarodna zajednica dovoljno jasno i odgovorno procjenjuje realnu situaciju u našem regionu. Mislim da u regionu postoji mnogo više problema nego što su oni spremni da priznaju i ako se te stvari ne lociraju na pravi način mislim da može doći do većih problema. Pripadam generaciji koja je, kada je počeo rat, govorila 'ne- će biti od toga ništa', zato što nijesmo bili realni i nijesmo stvari gledali onako kako treba. Prema tome, teško je danas kazati 'biće ovako ili onako', ali, nažalost, mislim da ima elemenata i za brigu, ali i za nadu", ocijenio je Dizdarević.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније