Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 06. 2013. 19:55 >> 19:59

UČEŠĆE NA KONKURSU

Žabljak: Osnovci prijavili 250 radova

Na konkurs koji je osmu godinu za redom raspisala Fondacija Vukove zadužbine za Žabljak, Šavnik i Plužine i OŠ "Dušan Obradović" iz Žabljaka za najljepše likovne, literarne radove i suvenire pristiglo je 250 radova učenika iz 20 crnogorskih osnovnih škola.

Pored kvaliteta pristiglih radova, organizatore posebno raduje što se iz godine u godinu povećava broj učenika i škola koje učestvuju na konkursu, kazao je direktor OŠ na Žabljaku, Veselin Vukićević.

"I ove godine imali smo priliku da se, prema broju pristiglih radova na temu iz naše tradicije i kulturne prošlosti, uvjerimo u kreativnost djece a veliki odziv škola i đaka govori da je naš konkurs zaživio i naša je namjera da nastavimo sa ovom aktivnošću", kazao je Vukićević.

Stručni žiri imao je danas pune ruke posla da odabere najuspjelije učeničke radove. U svakoj kategoriji odabrana su po tri rada.

U kategoriji literalnih radova učenika sedmog razreda koji su pisali na temu "Drvo se na drvo nalanja, a čovjek na čovjeka", prvo mjesto osvojio je rad Andreja Vulevića iz OŠ "Ivan Vušović" - Vidrovan.

Učenici osmog i devetog razreda pisali su na temu "Mnogo je sila u prirodi ali, nema veće i jače od čovjeka". Prvu nagradu osvojila je Mia Klisić, OŠ "Oktoih"- Podgorica.

U konkurenciji likovnih radova na teme "Mostovi spajaju ljude" i "Breze mi se osmjehuju", najuspješniji rad poslao je Kristijan Stevović, OŠ "Luka Simonović" - Nikšić.

Za ručne radove - "Iz riznice starih zanata", prvo mjesto osvojio je grupni rad učenika OŠ "Pavle Rovinski" iz Podgorice, a u kategoriji suvenira takođe grupni rad učenika "Pavla Rovinskog".

"Naš cilj je da se njeguje tradicija, lijepa riječ, lijepo stvaralaštvo i da se otrgne od zaborava narodno blago, a toga je sve manje, jer savremena sredstva komunikacije nas sve više udaljavaju od olovke i papira i od onih vrcavih misli kojih se sjećamo mi prosvetni radnici iz naših škola", kazala je predsjednica Fondacije Vukove zadužbine za Žabljak, Šavnik i Plužine, Anka Žugić.

Nagrade učenicima biće uručene na Petrovdan, 12. jula kod spomen kompleksa "Vukovi korijeni" u šavničkom selu Petnjica.

Senka Zarubica, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније