Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

27. 06. 2017. 20:03 >> 19:36
3

MARKOVIĆ - RAIMONDI

U Strazburu 89 predmeta iz CG

Predsjednik Vlade Duško Marković i predsjednik Evropskog suda za ljudska prava Gvido Raimondi ocijenili su danas na sastaku u Strazburu da u Crnoj Gori nema sistematskog kršenja ljudskih prava i da naša zemlja i sud odlično sarađuju.

Predsjednik Suda upoznao je Markovića sa funkcionisanjem ove institucije pri čemu je posebno naglasio trenutnu fazu dijaloga sa nacionalnim pravosuđima što bi trebalo da rezultira značajnim smanjenjem pritiska na sud u broju predmeta koji se, i nakon smanjenja, broje desetinama hiljada. 

Naglašeno je da tri četvrtine predmeta koji prispiju u sud stižu iz grupe od šest država. U tom smislu tek 89 predmeta koliko je stiglo iz Crne Gore ne zabrinjava, ukazao je predsjednik Evropskog suda za ljudska prava. U analizi je istaknuto da se veći broj slučajeva odnosi na neefikasnost pravosuđa.

Marković je posebno ukazao na ugled koji Evropski sud za ljudska prava ima u Crnoj Gori i u stručnim krugovima i među građanima pri čemu je posebno naglasio da izvršavanje odluka Evropskog suda pomaže našem pravosuđu da podigne nivo, odnosno unaprijedi svoj rad.

Na sastanku je bilo riječi i o predstojećem izboru novog sudije iz Crne Gore umjesto Nebojše Vučinića kojem uskoro ističe mandat.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније