Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

27. 06. 2017. 19:54 >> 19:26

TIVAT

Stanovi za četiri porodice RE populacije

U Tivtu su četiri porodice pripadnika RE populacije danas dobile ključeve novih stanova, izgrađenih donacijom Ministarstva vanjskih poslova njemačke Vlade, čija je vrijednost 250 hiljada eura.

Novoizgrađeni stambeni objekat u tivatskom naselju Gradiošnica ima površinu 500 metara kvadratnih i sadrži četiri stambene jedinice.

Projekat je implementirala njemačka humanitarna organizacije HELP, uz učešće tivatske opštine.

Opština je obezbjedila urbanističku parcelu, oslobodila objekat takse za komunalno opremanje zemljišta, obezbjedila projektnu dokumentaciju i podnijela trošak tehničkog prijema, u vrijednosti 65 hiljada eura.

Ključeve su uručili predsjednica opštine Tivat Snežana Matijević, šef kancelarije njemačke humanitarne organizacije HELP, Klaus Mok i ambasador Njemačke u Crnoj Gori, Hans Ginter Matern.

Matijević je zahvalila HELP-u i Vladi Njemačke na donaciji.

„Pred nama je rješavanje stambenog problema ljudi koji žive na lokaciji "7. jul“, ali i na drugim loakcijama u gradu, koje nisu uslovne i ne zadovoljavaju ni najosnovnije standarde življenja. Danas je načinjen prvi, važan korak ka iznalaženju rješenja, i nadam se da ćemo u skorijem periodu učiniti da ovaj problem bude iza nas“, kazala je ona.

Ambasador Njemačke u Crnoj Gori Hans Ginter Matern je kazao da se šalje jaka poruka da "zajedno sa crnogorskim vlastima doprinosimo da se vi koji ćete danas dobiti stan, osjećate kao kod kuće".

"Jer imati bezbjedan i dobar dom baza je za sve ostalo, za porodičan život, za slanje djece u školu i mogućnost zarađivanja radom“, kazao je on.

Zadovoljstvo projektom saopštio je Klaus Mok, iz organizacije HELP.

„Zahvaljujem na podršci Opštini Tivat jer bez njih ovaj projekat ne bi bio moguć. Vama budućim stanarima želim da imate svoj dom i da užuvate u njemu, i da se sada možete skoncentrisati na druge aspekte života“, poručio je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније