Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

23. 06. 2017. 09:49 >> 09:26

OPŠTINA KOTOR ODLUČILA

Besplatni udžbenici za prvake

Opština Kotor obezbijediće besplatne udžbenike za sve đake prvake iz tog grada, saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine, Vladimira Jokića.

 

Uz ocjenu da briga o djeci mora biti organizovana i institucionalno podržana, iz ove lokalne samouprave su istakli da je upravo to jedno od osnovnih programskih opredjeljenja nove vlasti u Kotoru.

"Ali i jedan od najvažnijih socio-ekonomskih interesa svih Kotoranki i Kotorana. U tom pravcu Opština Kotor obezbijediće besplatne udžbenike za sve đake prvake iz ove opštine", navodi se u saopštenju.

Napominju da djeca moraju biti prioritet i uživati podršku koja garantuje radosno djetinjstvo i neometano napredovanje.

"Bez brige o djeci i o njihovom školovanju nema prosperiteta i socio-ekonomskog razvoja Kotora. Odluka o dodjeli besplatnih udžbenika za sve đake prvake u Opštini Kotor slijedi osnovna načela u ponašanju odgovorne i demokratske vlasti kao što su pravednost, jednakost, transparentnost i efikasnost. Nova opštinska vlast stavlja u fokus djecu i porodičnu politiku zato što joj je interes Kotora na prvom mjestu", navodi se u saopštenju.

Iz kotorske lokalne samouprave ističu da su to u prilici da urade jer su rashodi budžeta ove godine 1.319.000 eura manji nego u istom periodu prethodne godine.

"Smatramo da je odluka nove opštinske vlasti da obezbijedi besplatne udžbenike za sve đake prvake iz naše opštine značajan instrument za podizanje društvenog blagostanja na način da se obezbijede djeca, ali i rasterete kućni budžeti njihovih roditelja. Uvjerenja smo da je materijalno sigurna porodica osnova dugorocnog socio-ekonomskog razvoja. U fokusu djelovanja nove lokalne uprave u Kotoru, na čelu sa Vladimirom Jokićem, biće osiguranje uslova za razvoj djece i porodice. U skladu je sa našom vrednosnom orjentacijom shvatanje da ljudi imaju pravo da apsolutno samostalno donose odluke o broju djece, a da je zadatak javne vlasti da kontinuirano i neutralno stvara uslove za ekonomsku sigurnost i razvoj porodice", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније