Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina; Objavio: I. P. ]

22. 06. 2017. 13:50 >> 13:23

TRG SLOBODE

Završena rekonstrukcija vrijedna 150.000€

Rekonstrukcija saobraćajnica i trotoara oko glavnog gradskog Trga slobode u Nikšiću koštala je 150 hiljada eura, za koju su sredstva obezbijeđena od donacije Ambasade Narodne Republike Kine u Crnoj Gori.


Završetak radova ozvaničen je svečanošću na Trgu slobode, kojoj su prisustvovali predstavnici Ambasade Kine i Biroa za tradicionalnu medicinu iz provincije Senčuan, koji su zainteresovani i za proizvodnju i preradu kineskog lekovitog bilja u Nikšiću. 

Predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović ocijenio je da je tim projektom završen značajan dio posla na rekonstrukciji gradskog Trga, na kome od jula počinje i popločavanje, koje bi trebalo biti okončano za nekoliko mjeseci.

"Asfaltirano je oko 2,7 hiljada metara kvadratnih okolnih saobraćajnica u dva sloja i popločano oko 3,6 hiljada kvadrata trotoara, a predstoji popločavanje Trga sa nikšićkim kamenom i po završetku tog posla imećemo najljepši Trg u Crnoj Gori", rekao je Grbović.

On je kazao da je riječ o prostoru od 12,8 hiljada metara kvadratnih, na kome dominira spomenik Kralju Nikoli Prvom i ocijenio da će sa završetkom potpune rekonstrukcije Nikšić imati najljepši Trg u Crnoj Gori, kako i zaslužuje.

Grbović je zahvalio ambasadoru Kine koji je, kako je ocijenio, znatno doprinio da se odnosi te zemlje sa Crnom Gorom podignu na visoki nivo, čemu je znatnu ulogu imao i bivši ministar vanjskih poslova Milan Roćen.

On je podsjetio da se sa predstavnicima Kine razgovarao i o značajnom projektu, proizvodnji i preradi kineskog ljekovitog bilja u Nikšiću, vrijednom oko deset miliona eura.

"Realizacija tog posla označiće još jedan kamen u mozaiku prijateljstva Crne Gore i Kine, koji se formira već duže vremena“, rekao je Grbović.

Ambasador Kine u Crnoj Gori, Cui Zhiwei ocijenio je da će uspješno završeni zajednički projekat rekonstrukcije saobraćajnica i trotoara biti putokaz za još veći priliv stranih donacija i dolazak turista.

On je saopštio da su Ambasada i Vlada Kine dosledno posvećeni poboljšanju saradnje i standarda u Crnoj Gori, u koju su od obnove njene nezavisnosti, u brojne projekte, ukupno donirali oko 20 miliona EUR.

"Jedan od tih projekata je i rekonstrukcija na Trgu slobode“, rekao je ambasador i najavio nastavak kineske pomoći Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније