Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

22. 06. 2017. 19:24   >>  18:57

BRAJOVIĆ I PERKS

Partnerski o vrlo osjetljivim pitanjima

Jačanjem partnerskih odnosa omogućili smo konstruktivno bavljenje vrlo osjetljivim pitanjima i doveli do značajnih promjena u društvu u oblasti socijalne politike i dječje zaštite, te promociji dječjih prava i snaženju svijesti o potrebi njihove zaštite, ocijenili su predsjednik parlamenta Ivan Brajović i šefa Kancelarije UNICEF-a za Crnu Goru, Bendžamin Perks.

 

Brajović je, kako je saopšteno nakon oproštajnog susreta s Perksom, izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci Kancelarije UNICEF-a Crnoj Gori i posebno šefu Kancelarije Bendžaminu Perksu na njegovoj posvećenosti u realizaciji brojnih zajedničkih projekata tokom njegovog mandata, koji su rezultirali sprovođenjem zakonskih reformi u domenu zaštite djeteta, nasilja u porodici, maloljetničkog pravosuđa i obrazovanja.

"Jačanjem partnerskih odnosa omogućili smo konstruktivno bavljenje vrlo osjetljivim pitanjima i doveli do značajnih promjena u društvu u oblasti socijalne politike i dječje zaštite, te promociji dječjih prava i snaženju svijesti o potrebi njihove zaštite, promjenama društvenog ponašanja i ambijenta, posebno u oblastima zdravlja, obrazovanja i jednakih prava", ocijenili su sagovornici.

Brajović je uvjeren i da će se uspješna saradnja nastaviti i u budućnosti, kao i da će se realizacijom Programa saradnje za Crnu Goru za period 2017-2021 doprinijeti nadogradnji do sada ostvarenih rezultata u oblasti dječije zaštite i socijalne inkluzije, kvalitetnog obrazovanja, kao i u oblasti pristupa pravdi.

"Brajović je ocijenio da su rezultati realizovanih kampanja 'Govorimo o mogućnostima', 'Svako dijete treba porodicu' i 'Svi u vrtić' impresivni zahvaljujući kontinuiranom zalaganju i značajnom doprinosu koji je dao šef Kancelarije UNICEF-a Bendžamin Perks i poželio mu puno uspjeha u daljem radu", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније