Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

21. 06. 2017. 17:47   >>  17:19

U CG

Veliki potencijali za zdravstveni turizam

U Crnoj Gori postoji okvir za sinergiju između zdravlja i drugih sektora, kako bi država bila prepoznata kao zdravstveno turistička destinacija sa potencijalom za podršku fizičkom i mentalnom zdravlju, poručio je ministar zdravlja, Kenan Hrapović.

On je s delegacijom Ministarstva, učestvovao  na trećoj Konferenciji ministara zdravlja država CEEC 16+1(Kina - Centralna i Istočna Evropa) koja je održana u Budimpešti.

Tema Konferencije bila je "Unapređenje zdravlja za sve" u okviru koje su održane paralelne sesije o saradnji između javnih zdravstvenih ustanova, bolnica, kao i u oblasti istraživanja tradicionalne kineske medicine.

"Hrapović je prezentovao potencijale Crne Gore u oblasti zdravstvenog turizma, pravce daljeg razvoja i mogućnosti unapređenja saradnje sa zemljama 16+1", navodi se u saopštenju.

Na marginama konferencije, Hrapović razgovarao je sa potpredsjednicom Državnog savjeta Narodne Republike Kine, Lijem Jandongom, i ministarkom zdravlja i planiranja porodice NR Kine, Li Bin.

"Izraženo je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom između Crne Gore i NR Kine. Hrapović izrazio je uvjerenje da odnosi dvije države mogu biti dodatno intenzivirani u oblasti zdravstva, sa fokusom na razvoj tradicionalne kineska medicine u Crnoj Gori, naglašavajući da su već preduzeti konkretni koraci koji se tiču sadnje i prerade kineskog ljekovitog bilja. Obje strane su iznijele očekivanje da će u skorijoj budućnosti doći do svojevrsnog spajanja kineske i zapadne medicine, kao i da će kineska medicina dati veći doprinos u očuvanju zdravlja ljudi širom svijeta", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније