Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

21. 06. 2017. 16:07 >> 15:40

POSJETA SIMOVIĆA

Šofranac spojio tradiciju i viziju

Poljoprivrednik Bojan Šofranac iz Rvaša, kod Cetinja, kroz svoj vinograd, koji je zasadio zahvaljujući projektu "Mladi farmer", spojio je porodičnu tradiciju, potencijal područja na kome živi i viziju mladog čovjeka, istakao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović tokom posjete tom gazdinstvu.

"Ovo je moja prva terenska mentorska posjeta. Došao sam da vidim na licu mjesta šta radi i sa ambicijom da ohrabrim Bojana. Vraćam se sa njegovog gazdinstva ohrabren svime što sam vidio o vrijednom poduhvatu na degustacionoj sali, dobrom proizvodnom snagom vinograda, urednošću. Posebno sam ohrabren njegovom vizijom i novim investicionim idejama. Ovo je idealan primjer dobrog spoja tradicije koja počiva na porodičnom poslu i tradiciji njegovih predaka, prepoznatljivosti proizvoda sa ovog područja. Ta tradicija oplemenjena sa Bojanovim entuzijazmom znanjem i vizijom, je upravo spoj koji garantuje uspjeh“, kazao je Simović.

On je poručio mladima da prepoznaju šansu u sopstvenom radu, u svom imanju ipregalaštvu

"Mislim da su to putevi naših zajedničkih uspjeha. Zato smo i pokrenuli projekat `Mladi farmer`, sa ambicijom da ove godine ohrabrimo tih 46 mladih ljudi koji su dobili grant, vjerujući da će u narednim godinama to biti sve veći broj, na čemu će Vlada nastaviti da radi", naglasio je ministar poljoprivrede.

Šofranac je grant od 10.000 eura iskoristio je za opremanje degustacijone sale u cilju unapređenja uslova za pružanje usluga turistima koji posjećuju njegovu vinariju, a dio za opremu. Planira širenje zasada, vinarije, zasnivanje voćnih zasada.

"Potencijala za dalji razvoj ima, s obzirom na veliko interesovanje inostranih turista koji dolaze i bez najave, što se potvrdilo i danas kada je tokom posjete Ministra stigola grupa gostiju iz Njemačke", saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније