Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

18. 06. 2017. 07:47   >>  21:00 18

MINISTARSTVO ODBRANE

Do 2020. za Vojsku 70 miliona

Crna Gora će do 2020. u okviru prioritetnih ulaganja u vojnu opremu izdvojiti više od 70 miliona eura i to prevashodno za nabavku srednjih helikoptera, radara za nadzor vazdušnog prostora, te za oklopna vozila i modernizovanje postojećih sredstava u vojnom arsenalu, rečeno je Pobjedi u Ministarstvu odbrane.

 

Kako se navodi, nabavka savremene opreme će umnogome doprinijeti unapređenju kapaciteta i sposobnosti jedinica za reagovanje u različitim situacijama.

"Tako, na primjer, nabavka novih, višenamjenskih helikoptera značajno će povećati mobilnost jedinica, ali i omogućiti efikasnije reagovanje u situacijama traganja, spašavanja i medicinske evakuacije", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Cilj je da, kako kažu, oprema koju nabavljamo, pored unapređenja sposobnosti za izvršavanje naših namjenskih zadataka, može biti upotrijebljena za pružanje pomoći stanovništvu u slučaju potrebe, kao i za saniranje posljedica izazvanih različitim uzrocima.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније