Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

16. 06. 2017. 20:47 >> 20:19
1

POZIVI BESPLATNI

Nepravilnosti na moru prijaviti na broj 129

U Upravi pomorske sigurnosti Bar u funkciji je broj telefona 129 na koji građani mogu besplatno prijaviti sve nepravilnosti na moru, saopštio je njen direktor, Safet Kočan.

Iz Uprave su pozvali građane da prijave ekološke incidente, prebrzu vožnju, odnosno divljanje glisera i skutera na moru, kao i drugih plovnih objekata koji se ne pridržavaju zakonskih propisa.

“Poseban apel upućen je za prijavu zloupotrebe prilikom lova ribe, bacanje dinamita i uništavanja podmorja”, rekao je Kočan radiju Tivat.

On je naveo da će odmah po prijemu prijave operateri Uprave obavijestiti inspekciju bezbjednosti plovidbe na moru lučkih kapetanija i Plovnu jedinicu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), koji će istog trenutka postupiti po instrukcijama i naredbama Uprave.

“Uprava pomorske sigurnosti ne vodi istrage niti se bavi operativnim radom jer je to nadležnost MUP-a, ali, zbog posjedovanja tehnike i ljudstva može da pomogne u otkrivanju i lociranju plovnih objekata na moru i o tome obavjeste Plovnu jedinicu MUP-a”, objasnio je Kočan.

On je naveo da, u cilju suzbijanja krivolova i dinamitaša, sarađuju sa Ministarstvom poljoprivrede.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније