Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

16. 06. 2017. 13:59 >> 13:32
1

MINISTARSTVO ODBRANE

Pomagaće vojnim penzionerima

Ministarstvo odbrane izdvajaće u skladu sa mogućnostima određena finansijska sredstva u cilju poboljšanja socio-ekonomskog položaja vojnih penzionera u Crnoj Gori.

 

To je najvažnija stavka Protokola o razumijevanju i saradnji između Ministarstva odbrane i Udruženja vojnih penzionera Crne Gore, koji su danas u Ministarstvu odbrane potpisali ministar odbrane Predrag Bošković i predsjednik pomenutog Udruženja, pukovnik u penziji, Pavle Bandović.

Cilj Protokola je poboljšanje socio-ekonomskog položaja vojnih penzionera u Crnoj Gori i uspostavljanje adekvatnog okvira saradnje.

Bošković je, kako je saopšteno, naglasio da Ministarstvo odbrane ovim gestom pokazuje brigu i otvorenost za saradnju sa onima koji su nekada bili dio odbrambenog sistema naše zemlje.

"Ministarstvo odbrane nije zaboravilo vojne penzionere. Poznati su nam njihovi problemi i učinićemo sve što je u našoj moći da dostojanstveno uživaju u svojim zasluženim penzionerskim danima", istakao je Bošković.

Pukovnik Bandović je kazao da je potpisivanjem Protokola o saradnji učinjen veliki korak u rješavanju socio-ekonomskih problema vojnih penzionera.

Uz zahvalnost na objektivnom sagledavanju njihovog statusnog položaja, on je istakao da su Ministarstvo odbrane i Generalštab Vojske Crne Gore konstantno pomagali rad i aktivnosti Udruženja.

"Prema potpisanom Protokolu, odluku o iznosu materijalne pomoći donijeće ministar odbrane, a o kriterijumima i načinu raspodjele sredstava odlučivaće tročlana komisija koju će činiti predstavnici potpisnika Protokola. Sredstva će se raspoređivati najugroženijim članovima Udruženja, na osnovu podataka i dokumentacije koju će obezbijediti Udruženje. Ovo je prvi protokol ove vrste između Ministarstva odbrane i UVP, koje broji 1.890 članova. U Crnoj Gori ima oko 2.300 vojnih penzionera", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније