Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

14. 06. 2017. 15:55   >>  15:28 1

POČELA KAMPANJA

Janović promoviše dobrovoljno davalaštvo

Ministar sporta Nikola Janović promoter je javne kampanje dobrovoljnog davalaštva krvi pod sloganom "Daj krv. Daj sad. Daj često"!

 

"Sreća nije u onome što dobijamo, već u onome što dajemo. Zato dajmo krv, usrećićemo i sebe i druge", poručio je Janović, nakon što se odazvao pozivu Crvenog krsta, dao krv i na taj način se uključio u veliku akciju, koju je povodom 14. Juna - Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, organizovao Crveni krst Crne Gore.

Janović će, naime, biti promoter javne kampanje, koju će počev od danas, crnogorski Crveni krst u saradnji sa Javnim servisom, realizovati narednih 12 mjeseci, kako bi i ličnim primjerom motivisao građane, naročito sportiste i mlade u našoj zemlji, da dobrovoljno daju krv.

"Sa zadovoljstvom sam se odazvao pozivu Crvenog krsta, da budem dio akcije dobrovoljnog davalaštva krvi i biće mi čast što ću biti promoter javne kampanje", saopštio je Janović i dodao da svi treba da uložimo dodatan napor kako bi podstakli i motivisali građane Crne Gore da daju krv.

Na taj način, kako je rekao, podići ćemo kolektivnu svijest o potrebi uključivanja svakog pojedinca u dobrovoljno davalaštvo krvi, a to ćemo, zaključio je, najbolje i najbrži postići ako počnemo od sebe.

Poručujući da je veliki broj onih koji daju krv, ali je još veći broj onih koje treba da motivišemo da to isto urade, veliku akciju dobrovoljnog davalaštva krvi, koju je Crveni krst Crne Gore organizovao na centralnom platou Tržnog centra „Delta city“, otvorile su generalna sekretarka Jelena Dubak, direktorka Zavoda za transfuziju krvi dr Gordana Rašović i sekretarka Ministarstva zdravlja Tijana Prelević, nakon čega su dodijeljene i zahvalnice kolektivima i pojedincima koji su u prethodnom periodu podržali dobrovoljno davalaštvo krvi u našoj zemlji.

U akciji dobrovoljnog davanja krvi, pored zaposlenih u Ministarstvu sporta, učestvovali su i predstavnici drugih vladinih resora, ambasada, UN agencija, sportskih klubova i nevladinih organizacija. Poziv je otvoren i za sve građane, koji su u mogućnosti da daju krv, da se pridruže akciji.

Iz Crvenog krsta poručuju da je važno učešće svih, kako bismo zajedničkim snagama, ali i kroz lične primjere, skrenuli pažnju na problematiku davalaštva krvi u našoj zemlji, ali i pokušali da obezbijedimo sigurne količine krvi u ljetnjim mjesecima, kada je broj turista, ali i nesreća, povećan.

Ovogodišnja kampanja Svjetske zdravstvene organizacije fokusirana je na davanje krvi u slučaju nesreća, uz poruku da pacijent krv ne smije čekati, naprotiv, krv mora čekati pacijenta.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније