Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

13. 06. 2017. 20:35 >> 20:17

DARMANOVIĆ U GRČKOJ

Aviolinija Atina - PG od 21. juna

Tokom razgovora koje je crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović imao sa grčkim zvaničnicima, akcenat je bio na jačanju bilateralne saradnje u ekonomiji, turizmu, kulturi, obrazovanju i drugim oblastima od zajedničkog interesa. Posebno je istaknut značaj uspostavljanja direktne avio linije na relaciji Atina - Podgorica koja će biti ozvaničena 21. juna.

Tokom posjete Grčkoj, osim sa domaćinom, ministrom vanjskih poslova Grčke Nikolaosom Kocijasom, Darmanović imao je susret i sa predsjednikom Skupštine Nikolaosom Vucisom.

Kako je saopšteno, Darmanović je izrazio zahvalnost Grčkoj za pružanje konstantne i snažne podrške i pomoći Crnoj Gori u svim fazama evropske i evroatlantske integracije.

"Sagovornici su iskazali zadovoljstvo posjetom Darmanovića i ukazali na značaj jačanja političkog dijaloga dvije države. Posebno su istakli važnost crnogorskog članstva u NATO kojim je jadranska obala postala u potpunosti zaštićena, te iskazali uvjerenje da će ono imati pozitivan efekat na reformske i integracione procese u susjednim zemljama, primarno onim koje dijele viziju integracije u evroatlantske strukture. Grčki zvaničnici su potvrdili da će nastaviti da podržavaju evropski put Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Tokom sastanaka crnogorskog šefa diplomatije sa visokim grčkim zvaničnicima razmatrana su i pitanja bezbjednosti Regiona i na toj liniji ocijenjeno je da su integracije najbolji put za napredak država Zapadnog Balkana, te da je dalji nastavak reformi ključ za jačanje demokratije.

Usaglašeni su i programi saradnje koji će se realizovati u narednom periodu kroz saradnju univerziteta i akademija dvije države, te saradnju u oblasti vojnog obrazovanja, kroz školovanje naših kadeta na grčkim vojnim akademijama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније