Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Dragana Šćepanović, TVCG

09. 06. 2017. 19:52 >> 20:34

OD DANAS

Aktivan sajt Fondacije "Budi human"

Od danas je počeo sa radom sajt Fondacije "Budi human".Na sajtu će svi zainteresovani moći da vide koliko je novca na računu Fondacije, količinu novca prikupljenu u toku Teletona u kome je učestvovalo šest crnogorskih televizija, među kojima i naša. Kao i svoju uplatu, nekoliko trenutaka nakon slanja poruke.

Na računu Fondacije " Budi human" trenutno ima 385.551 euro.

"Ta sredstva se nalaze na računu i čekaju prvo dijete koje se bude javilo sa potrebom za liječenje od karcinoma, a da prvobitno sredstva nije dobilo od Fonda za zdravstvo", kaže Goran Jovanović iz Fondacije.

Na sajtu su podaci bitni za buduće korisnike, kao i za one koji žele da doniraju novac. Potencijalni korisnici trebalo bi da se upoznaju sa pravilnikom Fondacije i ukoliko su saglasni sa njim da popune prijavu. Trenutno je u proceduri prijavljivanje više djece kojima je potrebno liječenje matičnim ćelijama.

“Komisija će razmatrati zahtjeve i dokumentaciju koja je stigla i na osnovu toga otvorićemo naloge pomoću kojih će moći da se donira“, kaže Jovanović.

Sav novac od Teletona uplaćen je na račun Fondacije, a kako kaže Jovanović, rad Fondacije ne finansira se doniranim novcem, već sa posebnog računa.

“Za opstanak naše Fondacije tražimo pomoć društveno odgovornih firmi i učestvujemo u različitim konkursima koji omogućavaju da Fondacije kao što je naša mogu dobiti sredstva za funkcionisanje“, kaže Jovanović.

Svako djete oboljelo od karcinoma kojem bude odobrena pomoć, dobiće svoj profil na sajtu Fondacije, www.budi human.me i donatori će moći da doniraju novac djetetu koje sami izaberu. Web stranica fondacije omogućava svim posjetiocima da u stvarnom vremenu prate SMS donacije koje pristižu na broj 14543, kao i način na koji se troše donirana sredstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније