Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dnevne novine, Objavio: I. P. ]

07. 06. 2017. 08:00 >> 07:36
1

OD POČETKA GODINE

Od salmonele bilo 26 oboljelih

Broj oboljelih od salmonele u Crnoj Gori posljednjih godina opada, podaci su Instituta za javno zdravlje.

Naime, u 2015. godini registrovano je 178 slučajeva obolijevanja od salmonele, 2016. godine 113, dok je od janura 2017. godine do 1. juna registrovano svega 26 slučajeva obolijevanja uzrokovanih salmonelom.

Posljednjih dana crnogorsku javnost je uznemirila tvrdnja glavne veterinarske inspektorke Mirjane Drašković da se na domaćem tržištu našla piletina iz Brazila zaražena salmonelom.

Podsjećamo, kako je kazala, crnogorska veterinarska inspekcija salmonelu je u brazilskom pilećem mesu pronašla u novembru prošle godine, a ovih dana pošiljke salmonelom zaraženih pilećih filea u Brazil vraćaju Albanija i Hrvatska.

Međutim, prema podacima Instituta za javno zdravlje (IJZ), dostavljenim Dnevnim novinama, broj oboljelih od ove zarazne bolesti u Crnoj Gori posljednjih godina opada. Naime, u 2015. godini registrovano je 178 slučajeva obolijevanja od salmonele, 2016. godine 113, dok je od janura 2017. godine do 1. juna registrovano svega 26 slučajeva obolijevanja uzrokovanih salmonelom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније