Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

06. 06. 2017. 19:04 >> 18:39
1

CG I BIH

Zajednički protiv bezbjednosnih izazova

Bosna i Hercegovina i Crna Gora imaju izuzetno dobru saradnju u oblasti bezbjednosti i takvi odnosi biće nastavljeni i ubuduće, zaključeno je na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludina Nuhodžića sa ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine Draganom Mektićem.

 

Njih dvojica su, kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, konstatovali da je u narednom periodu neophodno intenzivirati saradnju u cilju suprotstavljanja zajedničkim bezbjednosnim izazovima, kao što su transnacionalni kriminal, nezakonite migracije i terorizam. 

"Delegacije dva ministarstva u Sarajevu su razgovarale o zajedničkoj borbi protiv organizovanog kriminala, pitanjima iz zaštite bezbjednosti zajedničkih granica, te o mogućnostima brže razmjene informacija i iskustava", navodi se u saopštenju. 

Na sastanku je, kako se dodaje, bilo riječi o aktivnostima na pojednostavljenju procedura u vezi sa pograničnim saobraćajem, kao i o pitanju uspostavljanja zajedničkih graničnih prelaza i kontrola.

"Mektić je ovu priliku iskoristio i da ministru Nuhodžiću čestita prijem Crne Gore u NATO. Nuhodžić je ranije danas u Sarajevu učestvovao na Regionalnoj godišnjoj konferenciji parlamentarnih komisija za odbranu i sigurnost zemalja Jugoistične Evrope, gdje je okviru panela izlagao na temu Aktuelni sigurnosni izazovi u Crnoj Gori i Jugoistočnoj Evropi", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније