Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

05. 06. 2017. 16:45   >>  18:29

SEMINAR U PETROVCU

Mladi važni kao ekonomija i politika

Projekti koji se odnose na mlade, jednako su važni koliko i oni koji se tiču ekonomije ili politike- ocijenjeno je na otvaranju dvodnevnog seminara „Mladi- budućnost Regiona“ koji je u Petrovcu okupio mlade iz Crne Gore i okruženja.

Otvarajući seminar, ministar sporta Nikola Janović kazao je da je kontinuirana posvećenost Vlade razvoju omladinske politike u Crnoj Gori potvrđena formiranjem Ministarstva sporta – Direktorata za mlade, kojim se, kako je naveo, unapređuje institucionalni okvir za poboljšanje položaja mladih u našoj državi.

Ministarstvo sporta, podsjetio je Janović, u novoj organizacionoj strukturi Vlade, prepoznato je kao krovni organ omladinske politike, dok su kako je rekao, uz lokalne samouprave i omladinske organizacije, za njeno sprovođenje zaduženi i ostali vladini resori.

On je istakao da je trenutno u proceduri formiranje Savjeta za mlade na nacionalnom nivou koji će predstavljati stručno i savjetodavno tijelo, fokusirano na oblasti značajne za mlade sa preporukama za unaprjeđenje omladinske politike.

Ministar je za jul, najavio otvaranje lokalne kancelarije Regionalne kancelarije za saradnju mladih, u Omladinskom centru u Podgorici .

Sve to, kako je zaključio, potvrđuje kontinuirane napore države na stvaranju uslova za poboljšanje kvaliteta života mladih i jačanje njihove uloge u društvu.

U duhu Berlinskog procesa iniciranog 2014. samitom predsjednika Vlada zemalja Zapadno-balkanske šestorke i Regionalne kancelarije za saradnju mladih, sa sjedištem u Tirani, Janović je kao ministar sporta posebno ponosan na činjenicu da je Crna Gora ispunila sve obaveze kao jedna od ugovornih strana.

„Ratifikovali smo Zakon o potvrđivanju sporazuma o osnivanju regionalne kancelarije za saradnju mladih 6. marta ove godine, obezbijedili kontribuciju u budgetu Ministarstva sporta za rad Regionalne kancelarije ali i prostor za funckionisanje Lokalne kancelarije RYCO“, podsjetio je Janović.

Pored ministra sporta mladima iz Crne Gore i regiona, obratili su se i zamjenik Ambasadora SR Njemačke u Crnoj Gori Uve Merkoter, direktor Kancelarije Projekta Fondacije Hans Sajdel za Srbiju i za Crnu Goru Luc Kober i generalni sekretar Regionalne kancelarije za saradnju mladih Zapadnog Balkana Đuro Blanuša.

Cilj seminara koji Direktorat za mlade Ministarstva sporta Crne Gore, organizuje u saradnji sa Fondacijom Hanns Sajdel, jeste da informiše predstavnike Kancelarija za mlade, omladinskih centara- klubova i omladinskih organizacija o Regionalnoj kancelariji za saradnju mladih na Zapadnom Balkanu.

"Takođe mladi će bolje moći da se upoznaju sa misijom, vizijom i mogućnostima Kancelarije kroz interaktivne panele i radionice, a imaće priliku i da više saznaju o primjerima dobre prakse razvoja omladinske politike u Regionu. Takodje, dio seminara biće posvećen i predstavljanju projekata za mlade u 2017.-oj, podržanih od strane Ministarstva sporta- Direktorata za mlade, sa 170 hiljada eura", zaključuje se u saopštenju

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније