Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 06. 2013. 10:47   >>  23. 06. 2013. 08:44 3

"CRNOGORKA"

MVPEI: Nemamo potvrdu da je vila vraćena

Agencija za restituciju Srbije donijela je rješenje prema kojem se Jelisaveti Karađorđević, nasljednici kneginje Olge, vraća vila "Crnogorka" u Užičkoj 1 u Beogradu. Iz crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Portalu RTCG su saopštili da nemaju zvaničnu potvrdu informacije objavljenu u beogradskim medijima.

 

Na pitanje Portala RTCG kako komentarišu odluku srbijanske Agencije za restituciju, te šta će biti sa ambasadorom Crne Gore koji živi u toj vili, iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore je odgovoreno da se sa kolegama iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije vode bilateralni razgovori oko pitanja sukcesije imovine bivše SFRJ.

 "A u tim razgovorima pominje se i Vila 'Crnogorka'. Za sada zvaničnim kanalima nijesmo dobili informaciju koja se jutros pojavila u medijima. Srbija i Crna Gora imaju odlične bilateralne odnose, te ćemo i ovo i sva druga pitanja rješavati u duhu dobre volje i najbolje diplomatske prakse", navodi se u odgovorima resora koji predvodi Igor Lukšić.

Inače, rješenje će, prema pisanju beogradskih "Novosti", biti pravosnažno u srijedu. U Agenciji za restituciju juče, kako piše beogradski list, nijesu željeli da komentarišu tu informaciju.

Inače, u vili "Crnogorka" u Beogradu trenutno živi ambasador Crne Gore, a zdanje je vlasništvo Republike Srbije. Njome upravlja Dipos. Vila, koja je površine 875 kvadrata, ima dvorište i vrt, površine oko 6,85 hiljada kvadrata, mali bazen, mozaike i fontane.

Inače, kneginja Olga, udovica Pavla Karađorđevića, nepokretno imanje kupila je na osnovu ugovora o kupovini i prodaji koji je zaključen 25. marta 1940. godine od prodavca Beogradske zadruge a.d. u Beogradu.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније