Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Nevenka Jovović, TVCG

03. 06. 2017. 20:11 >> 22:12

MATICA CRNOGORSKA

Draganu Raduloviću novi mandat

Draganu Raduloviću, predsjedniku Matice crnogorske, povjeren je još jedan četvorogodišnji mandat. Tu je odluku danas donijela Skupština ove institucije. Skupština je izabrala i novog generalnog sekretara Gordana Stojovića, kao i Upravni i Nadzorni odbor, ali i Sud časti.

Matica je stvorena da traje i da časno, kako kaže novi - stari predsjednik Matice Dragan Radulović, održava svoj ugled u crnogorskoj kulturi. Ona nudi saradnju svima koji žele dobro zajedničkoj domovini. Strateški ciljevi su jasno definisani, jačanje crnogorskog nacionalnog i kulturnog identiteta.

Izborna Skupština bila je prilika i da se rezimira što je Matica crnogorska sve uradila u periodu između dvije Skupštine, ali i četvorogodišnji rad ove institucije. 60 programa, 14 knjiga i četiri sveske časopisa, rezultat je u proteklih 12 mjeseci. A u četvorogodišnjem periodu preko 150 programa, 60 tomova knjiga. Ovo je samo dio realizovanog.

Novica Samardžić kaže da je najteže bilo sačuvati slobodu i samostalnost. Uspjela je Matica u tome.

Na Skupštini je izabran Upravni odbor Matice, kao i sud časti. Funkciju generalnog sekretara od danas obavlja Gordan Stojović.

Sa godišnje Skupštine Matice crnogorske poručeno je da se mora prestati sa političkom praksom koja, kako je rečeno, vrijeđa moral i svijest crnogorskih građana, njihov patriotizam. Sve su to dobra koja u Matici crnogorskoj nikada nijesu razdvajali.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније