Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

30. 05. 2017. 10:58 >> 10:31
2

JANOVIĆ PORUČIO

Nakon školskog, izazov predškolski sport

Ministar sporta Nikola Janović da je svakodnevno vježbanje u vrtićima najzdraviji i najbolji način za prevenciju i liječenje velikog broja deformiteta i bolesti kod djece predškolskog uzrasta. Zato je najavio da će nakon školskog,izazov biti predškolski sport.

 

Više od 700 mališana, sa djecom iz Dnevnog centra i sportsko-rekreativnog društva „Specijalna olimpijada“ proslavili su na nikšićkom FK Stadionu „Sutjeska“ dan  JPU „Dragan Kovačević“  i to pod  sloganom „Danas imamo razloga za slavlje, al na prvom mjestu sport je djeco zdravlje“.

To između ostalog, kako je na otvaranju manifestacije saopštio ministar sporta Nikola Janović, obavezuje Ministarstvo i njega kao prvog ministra sporta u nezavisnoj Crnoj Gori, da  strateški i institucionalno utabaju put svoj djeci, da već od malih nogu zakorače u svijet sporta, koji će kroz zabavu i učenje doprinijeti njihovom srećnom i pravilnom odrastanju.

“Janović je pred više hiljada gledalaca, većinom roditelja, koji su predškolce bodrili sa tribina, apelovao da od malena navikavaju djecu na fizičku aktivnost i da im podstiču želju za vježbanjem, a na institucijama je da im, kako je rekao,  sveobuhvatnim programima kreiranim za  predškolski uzrast omoguće da kroz različite avanture na zabavan način  savladaju, ne samo osnove bazičnih sportova, već i druge vještine”, navodi se u saopštenju Ministarstva sporta.

Janović je naglasio da je svakodnevno vježbanje u vrtićima najzdraviji i najbolji način za prevenciju i liječenje velikog broja deformiteta i bolesti kod djece predškolskog uzrasta.

 

„Nije dovoljno samo klackanje, trčakaranje,  ljuljanje na ljuljašci  i spuštanje toboganom, već je potrebno da  kroz igru i svestranu sportsku aktivnost, pripremimo naše mališane  za svijet beskrajnih mogućnosti, a sport to jeste“, kazao je ministar.

 Samo na takav način, kako je rekao,   neiscrpnu dječiju energiju  usmjerićemo  u vrlo važan proces njihovog uravnoteženog i pravilnog razvoja.

 To bi bio naš odgovor na hronični nedostatak  fizičke aktivnosti kod dječaka i djevojčica,  koji sve više  žive u  virtuelnom svijetu  video igrica, tableta i pametnih telefona, na šta nažalost ne ostaju imuna ni djeca predškolskog uzrasta“, kazao je Janović.

Potpisijući Memorandum o saradnji sa Ministarstvom prosvjete, Ministarstvo sporta nije moglo dobiti boljeg saveznika u toj misiji, poručio je ministar sporta i najavio da će nakon školskog, naš novi izazov biti predškolski sport.

”Janović je nagovijestio da je Ministarstvo sporta spremno da u saradnji sa Ministartsvom prosvjete i  Lokalnom upravom, podrži ideju koja datira od ranije, da u perspektivi, Nikšić dobije prvi sportski vrtić”, navodi se u saopštenju.

Janović je na kraju takmičarskog dijela manifestaciije pobjedničkoj ekipi „Sivih“ uručio pehar, uvjeren da će mnogi od njih izrasti u vrhunske sportiste, sjutra reprezentativce Crne Gore, koji će ponosno i dostojanstveno  braniti nacionalne boje naše države.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније