Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 05. 2017. 09:54   >>  09:27

POKLON OPŠTINE

Novi kajaci za klub "Jedinstvo" iz BP

Bjelopoljski kajakaški klub "Jedinstvo" dobio je na poklon tri nova kajaka jednosjeda od Opštine tako da sada raspolaže sa petnaest plovila.

Kajaci koje su do sada koristili stari su i preko trideset godina, za to vrijeme su krpljeni i premazivani specijalnim smolama tako da neki od njih nijesu više za takmičenje ali se mogu koristiti za obuku i vožnju Limom.

Novi kajaci su unijeli dodatno raspoloženje kod članova kluba jer su im upravo takva plovila nedostajala,laka i nova, za takmičenja idelna kaže, predsjednik kluba Mirko Stanić.

„Sa kajacima je stigla i prateća oprema: vesla,šprizdeci, prsluci za spašavanje, tako da će takmičari, pogotovo oni, koji voze slalom moći da se ravnopravno nose sa ostalim kajakašima iz Crne Gore i regiona sobzirom da na takmičenjima uglavnom učestvuju klubovi iz svih bivših jugoslovenskih republika", napominje Stanić.

Interesovanje za kajakaštvom u Bijelom Polju je veliko tako da i pored novih plovila klub ne može da prihvati sve one koji bi željeli da treniraju. Tu privilegiju je dobilo njih stotinjak koji svakodnevno obavljaju vožnju Limom.

"Godišnja članarina je 20 eura. Za taj iznos članovi kluba dobijaju čamac sa neophodnom opremom i trenera, te mogućnost učešća na takmičenjima, što je više nego povoljno ali ipak, što se tiče finasija, za funkcionisanje kluba nedovoljno", ističe Stanić.

Kajakaše muči nedostatak prostora, bez kojeg, klub teško može da funkcioniše na pravi način a nije riješen ni problem skladištenja kajaka i ostale opreme. Takav prostor bi pomogao da kajakaši budu efikasniji u eventualnim akcijama spašavanja jer ne bi morali da kao do sada sakupljaju plovila iz privatnih ostava koje se nalaze na različitim lokacijama u gradu.

Obećanje za dodjelu lokacije od strane Opštine postoji, potrebno je samo da se ona definiše i ustupi klubu a bjelopoljski entuzijasti i ljubitelji kajakaštva bi u kratkom roku podigli zgradu koja bi i u estetskom i funkcionalnom smislu zadovoljila potrebe kluba i grada.


Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније