Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

29. 05. 2017. 20:46   >>  20:27 3

NEPOŠTOVANJE PROPISA

Adrenalin koban za motocikliste

Za sve veći broj saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju motociklisti kriva je adrenalinska, brza, agresivna vožnja, zbog koje se nerijetko gube i životi. TVCG je istraživala kako voziti dvotočkaše, i da li se po svaku cjenu treba pridržavati saobraćajnih znakova i okolnostima na putu.

"Motociklizam je najviše drugarstvo. Meni nije uživanje da upalim motor i odem s jednog na drugi kraj grada, već da pođem u Grčku, Hrvatsku, Srbiju, upoznam ljude", kazao je za TVCG član moto kluba "No limit bikers" Goran Jovanović.

Kako je objasnio, vozi u skladu sa saobraćajnim propisima, a neizostavna je i sigurnosna oprema.  Nažalost, većina vozača motocikala se ne pridržava tih pravila, zbog čega su sve češće saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodima.

 Kako je kazao vještak saobraćajne struke Vladeta Radović riječ je uglavnom o brzoj, agresivnoj vožnji, neprilagođenoj našim putevima.

"Od svakog udara u prepreku koja je čvrsta posljedice su neminovne. Motociklisti su poseban slučaj, rijetko poštuju saobraćajne znake", rekao je on.

Da je jedan od velikih problema takozvana "adrenalinska vožnja" tvrdi i instruktorka u auto-školi Ljilja Mihajlović. Kako je objasnila, motociklizam je sve popularniji, ali raste i želja za većom kubikažom, posebno kod mladih koji danas, sve nevoljnije, prihvataju njene sugestije.

Dijana Drašković, TVCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније