Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

29. 05. 2017. 12:10 >> 11:47

PZP I DF TRAŽE

Da se sankcionišu odgovorni za azil u NK

Nehumani uslovi i odnos nadležnih organa prema psima u „azilu“, pokazatelj je realnog stanja u lokalnoj vlasti u Nikšiću, saopštio je funkcioner Pokreta za promjene i Demokratskog fronta Arsenije Lalatović.

 

Pokret za promjene i Demokratski front najoštrije osuđuju nehuman odnos prema životinjama i pozivaju  nadležne organe da utvrde činjenično stanje, kao i da shodno zakonskim normama sankcionišu odgovorna lica. 

“Pozivamo  nadležne institucije da se uključe u rješavanje ovog problema iz razloga što lokalna uprava ne želi da ovaj problem valjano riješi, pa time i ona je dio njega”, navodi se u saopštenju.

Umjesto polemike javnost očekuje odgovore na nekoliko pitanja.

“Da ako su tačni navodi predstavnika nevladinog sektora, a vjerovatno jesu, dok su potkrijepljeni fotografijama, zašto je situacija takva kakva jeste, kao i da li nadležne institucije na čelu sa Veselinom Grbovićem, osjećaju ako ništa drugo, makar moralnu odgovornost, za ovakvo postupanje i nehuman odnos prema životinjama?”, pita Lalatović.

On pita lokalnu upravu da odgovori javnosti da li je azil sklonište za pse ili „logor i čistilište za životinje“.

“Isto postavlja se pitanje da li je „azil“ dobio upotrebnu dozvolu, kao i da li je tačno da lica koja rade u „azilu“ rade u skladu sa Zakonom o radu ili je u pitanju nepoštovanje istog? I na koncu, u prethodne nekolike godine koliko je sredstava izdvojeno iz budžeta za ujede pasa na ulici? Da li su u pitanju svote od više stotina hiljada eura? Samo dio ovih sredstava da je uložen u azil, kao i da se životinje humano tretiraju i hrane, do ovakvih situacija ne bi dolazilo”, navodi se u saopštenju.

Juče su nevladine organizacije koje se bave zaštitom životinja reagovale povodom nehumanih uslova u kojima su zatekle životinje u nikšićkom skloništu, Oni su pozvali sve državne institucije, humanitarne organizacije, NVO sektor, ambasade, kao i sve međunarodne organizacije koje se nalaze u Crnoj Gori da se uključe i da im pruže pomoć i podršku u rješavanju tog problema. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније