Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

28. 05. 2017. 19:12 >> 18:50
1

"NETRANSPARENTNO POSLOVAO"

URA sumnja da je Ostojić prekršio zakon

Politički direktor URE Rade Milošević kazao je da taj građanski pokret ima ozbiljne i osnovane sumnje da je stečajni upravnik Brodogradilišta Bijela Žarko Ostojić, suprotno procedurama i zakonu, omogućio firmi "Cezar Montenegro" iz Nikšića, kroz neposrednu pogodbu, otkup sekundarnih sirovina vrijednu preko 40.000 eura.

Milošević je naveo da se uvidom u dokumentaciju stiče utisak da se sve radilo mimo procedure i zakona, da je stečajni upravnik potpuno netransparentno dodijelio posao firmi "Cezar Montenegro" i da je cijeli postupak montiran i pripreman kako bi se posao dodjelio favorizovanoj firmi.

"Pitamo se kako je Ostojić izuzeo iz stečajne mase sekundarne sirovine koje su okvirne vrijednosti preko 40.000 eura i da li je imao saglasnost Odbora povjerilaca za to", saopšteno je iz URE.

Ističu i da je nejasno ko je utvrdio da je vrijednost sirovina 40.000 eura, jer po njihovim saznanjima ona je bar pet puta veća, zbog čega su pozvali Ostojića da objelodani ponudu firme "Cezar Montenegro", saglasnost Odbora povjerilaca, popis imovine stečajne mase, ugovor sa firmom Cezar Montenegro doo“ i na kraju kaže zainteresovanoj javnosti ko je vršio procjenu vrijednosti sekundarnih sirovina.

Iz URE navode i da se uvidom u dokumentaciju zaključuje da je Ostojić obmanuo i Privredni sud u čijoj nadležnosti je stečajni postupak.

"Naime, Ostojić je Privredni sud 3. aprila 2017. obavijestio o namjeri prodaje dijela imovine i tvrdio da je na Odboru povjerilaca od 9.3.2017. dobio saglasnost za neposrednu pogodbu. U pokretu URA ističu da su uvidom u zapisnik sa navedene sjednice došli do saznanja da Odbor povjerilaca traži od stečajnog upravnika da provjeri da li ima i drugih firmi, osim Cezar Montenegro doo, koje su specijalizovane za reciklažu metalnog otpada, i da će se tek nakon toga izjasniti", saopšteno je iz URE.

Milošević je istakao da u Crnoj Gori postoji blizu dvadeset firmi koje se bave reciklažom metalnog otpada i da su se na tenderu pored "Cezar Montenegro" javile još njih četiri i tražile javni tender i obustavljanje prodaje, željeći da proces bude transparentan i po zakonu, a što je Ostojić ignorisao, o čemu postoji, kako tvrdi, i pisana dokumentacija.

Milošević ističe i da je zabrinut zbog činjenice da nema kontrole koliko se izvozi sekundarne sirovine iz Brodogradilišta, jer je po njegovim saznanjima u ovom momentu, izvezeno je bar dva puta više sirovine nego što je predviđeno.

"U pokretu URA se pitaju zašto predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić na insistiranje četiri firme nije stopirao prodaju u Brodogradilištu dok se ne utvrdi činjenično stanje i pozvali ga da hitno obustavi prodaju sekundarnih sirovina u Brodogradilištu, izvrši kontrolu cijelog postupka i naposlijetku smijeni stečajnog upravnika kako bi se zaštitila otimačina državne imovine", saopšteno je iz tog građanskogh pokreta.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније