Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

27. 05. 2017. 19:48 >> 19:22

JUSSŠ "IVAN USKOKOVIĆ"

Čas istorije uz vožnju bickla

Članovi biciklističke sekcije "Mašinac" Srednje stručne škole "Ivan Uskoković" iz Podgorice sa svojim profesorima, povodom Dana nezavisnosti, vozili su biciklističku turu od Lovćena putevima knjaževine i kraljevine Crne Gore.

"Direktor Žarko Borovinić, u okviru planova vannastavnih aktivnosti Škole podstiče ciljeve koji su usmjereni ne samo na obrazovni segment i obuku, već i na brigu da učenici usvajaju vrijednosti Crne Gore i svakog njenog dijela i svih njenih građana. U sklopu tih aktivnosti Biciklistička sekcija 'Mašinac' je vozila turu od Lovćena putevima knjaževine i kraljevine Crne Gore, preko Čeva do Podgorice", navodi se u saopštenju koordinatora biciklističke sekcije "Mašinac" profesora Željka Raičevića.

Kako je objasnio, učenici su u skladu sa planom posjetili Njegošev mauzolej, gdje su sa nastavnicima razgovarali o Njegošu, njegovom djelu i doprinosu koji je dao Crnoj Gori.

"Na putu od Lovćena pream Čevu učenici su imali prlike da se upoznaju sa ljepotom crnogorskog krajolika, sa pogledom prema Bokokotorsko zalivu i Skadarskom jezeru. Ovaj put je u davna vremena i Kralja Nikolu doveo u Čevo, do Milene, ćerke vojvode Petra Vukotića. Od Čeva prema Zagarču biciklisti su se upoznali sa prostorima netaknute prirode i brojnim kulturnim spomenicima Stare Crne Gore. Za učenike je ovo bila prva prilika da se upoznaju sa ovim prostorom Crne Gore", kazao je Raičević.

Bicklistička tura je ispunila očekivanja učesnika a kako navodi Raičević na sve učesnike ostavila veličanstven utisak.

Bickliste su podržali prijatelji Škole: Auto škola "Fleš" iz Tivta i Auto Škola "Stara Varoš" iz Mojkovca.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније