Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

26. 05. 2017. 10:36 >> 19:42

ČESTITKE PARTIJA

Ramazanski post će donijeti mir

Lideri političkih partija čestitali su pripadnicima islamske vjeroispovijesti početak mjeseca Ramazana.

„Upućujem najiskrenije čestitke povodom sjutrašnjeg početka mjeseca Ramazana uz želju da ga provedete u zdravlju i rahatluku. Ramazan je mjesec oprosta grijeha, mjesec udjeljivanja sadake i činjenja dobročinstava, sveopšte dobrote i humanosti.  Budimo solidarni i saosjećajni jedni prema drugima, jer je to najviši stupanj pobožnosti- da bi se sit čovjek sjetio gladnih i da bi  imućni ljudi brinuli o siromašnim i nemoćnim“, navodi se u čestitki Husovića.

On je dodao da je mubarek Ramazan blagost koja čovjeku ispuni srce, „a post nam omogućava da zajedničkim iftarima i molitvama učvrstimo naše veze i složno radimo za dobro svakog čovjeka i napredak cjelokupnog društva“.

„Uvjeren sam da će i ovaj mjesec ramazanskog posta donijeti duhovni mir i toleranciju koje će doprinijeti stvaranju atmosfere međusobnog uvažavanja i jačanja duha zajedništva“, naveo je Husović.

 

"Ramazan da doprinese toleranciji"

Prvi čovjek URA-e Dritan Abazović poželio je vjernicima da im mjesec Ramazana donese mir, sreću, blagostanje i dobro zdravlje, ali i doprinese međusobnom poštovanju, toleranciji i većem razumijevanju svih građana Crne Gore.

"Suština Ramazana leži u odricanju i žrtvi, ali i praštanju, solidarnosti i međusobnom uvažavanju sa onima kojima je pomoć najpotrebnija. Jedino na taj način, možemo stvarati bolju, istinski građansku Crnu Goru. Takođe, svim vjernicima želim lak post, mir i spokoj“, istakao je Abazović.

"Poštujmo duhovne i etičke vrijednosti"

Socijalistička narodna partija uputila je čestitke svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori povodom početka mjeseca Ramazana.

N"eka plemenita simbolika koju donose uzvišeni dani mjeseca Ramazana, svima koji ga slave, budu podsticaj poštovanju temeljnih ljudskih vrijednosti oličenih u darivanju, praštanju, zajedništvu i poštovanju kulturnih i vjerskih različitosti. Poštujmo te univerzalne duhovne i etičke vrijednosti i njegujmo ih kao trajno dobro naše Crne Gore", kazali su iz SNP-a.

"Stavimo tačku na podjele udruženim naporima"

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić poželio je svim građanima islamske vjeroispovijesti da Ramazan bude ispunjen porodičnim skladom, mirom, srećom i ljubavlju.

"Vjerski praznici koje vjekovima njegujemo i u koje vjerujemo bude uvjerenje da udruženim naporima možemo staviti tačku na podjele i živjeti u miru, toleranciji i razumijevanju svih u Crnoj Gori. Uz poziv da u takvim odnosima nastavimo da živimo, još jednom, želim vam srećan početak Ramazana", naglasio je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније