Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dnevne novine; Objavio: I. P. ]

24. 05. 2017. 08:07   >>  07:40

STUDENTI PRED ISPIT

Pilulama poboljšavaju koncentraciju

Kako bi na ispitima dobili što bolje ocijene, studenti se sve češće okreću raznim sredstvima za stimulaciju koncentracije. Dok je nekima dovoljno da se umiju, prošetaju ili popiju kafu, sve su brojniji oni koji za bolje rezultate pri učenju koriste tablete za pamćenje, pišu Dnevne novine.

 

Kako su tom listu kazali u podgoričkim apotekama, prodaja ovih medikamenata posljednjih godina raste, a zapaženo je i da se posebno pojačano koriste u vrijeme ispitnih rokova.

Riječ je uglavnom o tabletama na bazi bilja i vitamina kojih ima više vrsta, a cijene se kreću od pet do 20 eura, u zavisnosti od proizvođača.

Preporučena doza je od jedne do tri tablete dnevno i ukoliko se pridržavate uputstva, potpuno su bezopasne. Međutim, studenti često umeju da prekorače ovu preporuku i tada nastaju problemi.

Psihološkinja Radmila Stupar-Đurišić objašnjava da su koncentracija i pažnja prirodni kapaciteti ličnosti koji se mogu povećavati vježbom u određenom periodu.

"U pet do 12 ne može i kada vam treba povećana koncentracija i pažnja, a nijeste se posvetili tome u prethodnim mjesecima, medikament je neophodan ukoliko vam to treba", kaže ona i naglašava da je kao psiholog veliki protivnik bilo kakvih stimulativnih sredstava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније