Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R. [ Mina ]

23. 05. 2017. 19:29   >>  19:02 3

PROTEST ISPRED SKUPŠTINE

Korisnice naknada ponovile zahtjeve

Korisnice naknada za majke sa troje ili više djece zatražile su na današnjem protestu ostavku Vlade i sudija Ustavnog suda, i ponovile zahtjev da im se naknade vrate na prvobitne iznose.

Podršku su im pružili mladi političkih partija, Demokratske Crne Gore, Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i Građanskog pokreta URA.

Jedna od predstavnica majki, Rosanda Peković kazala je da traže da im se vrati osnovni zakon, prema kojem su ostvarile pravo na doživotne naknade, "to je stečno pravo koje je neotuđivo".

"Tražimo odgovornost i ostavke svih pravnih i političkih subjekata koji su odgovorni i namjerne potupke i radnje o ukidanju i nepoštovanju zakona o stečenom pravu za 22 hiljade žena u Crnoj Gori. Moraju da snose krivičnu, političku i moralnu odgovornost zbog svega što nam čine", poručila je Peković.

Danilo Šaranović iz Demokratske Crne Gore rekao je da novca ima.

"Može se otpisati poreski dug firmama koje su mahom u vlasništvu sa njima povezanim osobama, u iznosu od preko pola milijarde eura. To bi dovoljno bilo da vi, majke, primate naknade u sljedećih deset godina", naveo je Šaranović.

Prema njegovim riječima, majke su pokazale koliko sudstvo ne funkcioniše.

Premijer Duško Marković je ranije rekao da će se država odgovorno odnijeti prema pitanju korisnica naknada.

Vlada će, kako je najavio, predvidjeti aktivne budžetske mjere koje će ići u pravcu jačanja materijalnog položaja korisnika socijalnih prava, a među njima će biti i dio majki.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније