Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

23. 05. 2017. 14:36 >> 14:19
2

DOGOVORENO NA SASTANKU

Saradnja RTCG i Kineskog filmskog kanala

Radio Televizija Crne Gore sarađivaće sa Kineskim filmskim kanalom (CCTV 6) koji predstavlja dio Kineske Centralne Televizije, dogovoreno je danas na sastanku delegacije CCTV6 sa generalnom direktoricom RTCG Andrijanom Kadijom.

 

Delegacija CCTV 6, posjetila je RTCG i u razgovoru sa Kadijom precizirala detalje Memoranduma o razumijevanju.

“Memorandum postavlja osnove za buduću komercijalnu saradnju, zajedničku produkciju i bilateralnu razmjenu, kao i prikazivanje filmskih ostvarenja koja na prigodan način afirmišu  kulturu i istoriju  i Crne Gore i Kine, zemalja čije dobre relacije sežu još iz perioda SFRJ”, navodi se u saopštenju.

Konstatovano  je da posjeta tokom nacionalnog praznika, poduhvati kineskih građevinara na najvećem infrastrukturnom projektu u Crnoj Gori, nijesu samo simboličan, već i realan osnov za saradnju dviju televizija koje svojim misijama umnogome  utiču na privredni i kulturni  razvoj svojih naroda i država.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније