Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

23. 05. 2017. 08:58 >> 08:31
10

NE DAJU SVOJE PRAVO

Danas protest korisnica naknada

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece okupiće se danas u 17 sati ispred Skupštine Crne Gore, odakle će krenuti u protestnu šetnju, saopštio je Koordinacioni odbor majki korisnica naknada.

 

Kako su navele ranije, majke korisnice naknada već puna tri mjeseca pokušavaju da odbrane svoje doživotno stečeno pravo koje im je ugroženo.

"Svi oni koji su poremetili mir majki, koje su se ni krive ni dužne našle u ovakvoj situaciji, snosiće odgovornost", piše u saopštenju.

Vlada i Ustavni sud Crne Gore, kako navode, pokušavaju da nađu izlaz iz situacije u koju su se sami zapetljali.

"Nećemo dozvoliti da vrše kategorizaciju majki i da opet majke vrate na ranije penzije, majke sa ZZZ ostave bez centa, a majkama iz radnog odnosa daju neke minimalne naknade", dodaju u saopštenju.

Ističu da nihovo doživotno stečeno pravo ne daju.

"Hoćemo svoj mir i zbog toga što su ga i tek kako poremetili tražićemo njihove ostavke. Pozivamo sve koji se osjećaju kao mi, sve NVO, sindikate, političke partije sa svojim članstvom, da nam pomognu da odbranimo zakon o doživotno stečenom pravu, a samim tim i državu Crnu Goru", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније