Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Svetlana Slavujević, TVCG

19. 05. 2017. 22:16 >> 21:54

ČEKA SE PRAVODUĐE

Kad će turisti ponovo u hotel As

Dokle je tužilaštvo stiglo sa istragom u slučaju hotela AS u Perazića dolu. Ekipa TV Magazina bavila se tim, ali i pitanjem kako je i kome prodat nekada hotel sa pet zvjezdica, te koliko je država, zbog nevalidnih garancija, izgubila novca.

Sve sobe su bile sa pogledom na more. Klimatizovane, sa najsavremenijom opremom. Hol popločan islandskim mermerom, rijetkim i skupim. Njime se stara Jugoslavija ponosila, priča bivši radnik hotela As Branislav Kraljević.

"Stvarno je bio moćan hotel. I tada smo na recepciji imali kompjutere. Kurioztet 1985 godine", kaže Kraljević.

Neslavna priča o Asu počela je 2002. kad ga je za pet miliona maraka kupio ruski investitor Njegaturs. Obaveza kupca bila je da ga, uz ulaganje od 22.000 000 maraka, pripremi za turiste već naredne godine. To se nije desilo ni nakon 12 godina pa je ufebruaru 2014. Vlada investitoru potpisivanjem aneksa ugovora dala novu šansu. Ipak, u januaru prošle godine, Vlada odlučuje da raskine ugovor i aktivira garancije. Tada je otkrivena prevara.

"Slušali smo tada tadašnjeg ministra gospodina Gvozdenovića i gospođu Dragićević iz sekretarijata za razvojne projekte", kazao je poslanik Aleksandar Damjanović.

"Da dobijemo odgovor na pitanje kako je to moguće da niko u resornom Ministarstvu nije provjerio izdatu garanciju", traži SDP-oc Raško Konjević

"Svako nosi svoje breme i tome treba jasno da saopšti građanima šta je radio u periodu i dok je bio poslanik i dok je bio ministar ili član Savjeta za privatizaciju", kaže DPS-ov Zoran Jelić.

Skupština je tada obavezala Vladu da rasvijetli proceduru izdavanja nevalidne garancije i utvrdi krivica da se imovina hotela vrati državi a ne Budvanskoj rivijeri uz preporuku Vrhovnom državnom tužilaštvu da ispita taj slučaj.

Predmet u Specijalnom državnom tužilaštvu nalazi se u fazi izviđaja u okviru koje se prikuplja potrebna dokumentacija i vrše neophodne provjere.

Jednog dana će As, nadaju se oni koji su nekada ljetovali u tom hotelu sa pet zvezdica u Perazića dolu, ponovo raditi, imati hiljade gostiju i biti turistički ponos. Uslov za to je, prije svega, da pravosuđe završi svoj dio posla.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније