Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 05. 2017. 15:33 >> 15:07

SVAROG 2017

Vatrogasna vježba u Bijelom Polju

Državna uprava za zaštitu i spašavanje kordinator je u projektu Štabna vatrogasna vježba SVAROG 2017, koju sprovodi sa Ministarstvom unutrašnjih poslova - Upravom za vanredne situacije a koju su danas u Bijelom Polju prezentovali: Služba za vanredne situacije MUP-a i Služba zaštite.

SVROG 2017 će služiti za upoznavanje s novim tehnologijama upravljanja u gašenju požara na otvorenom prostoru te unificiranje novih načina i strategija u cilju što efikasnijeg gašenja. Jednako važno efikasnom gašenju požara je preventivno djelovanje kako bi se izbjegle situacije koje donose rizik po živote i materijalna dobra.

U tom cilju danas je u Bijelom Polju organizovana prezentacija nove strategije. Na info punktu pored flajera u kojima je detaljno naveden način ponašanja u prirodi kao i djelovanje u slučaju izbijanja požara i njegovog, eventualnog, približavanja stambenim objektima te predstavljena sredstva i načini kojim se najefikasnije gasi požar.

Načelnica područne jedinice Direktorata za vanredne situacije za Bijelo Polje i Mojkovac, Mehija Kuburović kaže da više od 90 odsto požara nastaje kao posljedica aktivnosti čovjeka koje su često nemarne i nesavjesne a nerijetko i namjernim podmetanjem požara.

"Jedan od razloga za povećanje rizika od požara jesu i klimatske promjene te povećane temperature. Kao turistička zemlja u obavezi smo da jačamo Sistem zaštite i spašavanja od požara zato je neophodna istalna edukacija stanovništva",smatra Kuburović.

Da su takve aktivnosti prioritetne pokazao je i današnji susret sa građanima koji su generalno gledano poprilično neinformisani kada je u pitanju pomenuta tematika. Namjera je da što skorije budu organizovani sastanci nadležnih službi sa predsjednicima mjesnih zajednica u kojima su rizici od požara izraženiji, najavljeno je danas u Bijelom Polju.

Slične aktivnosti planirane su u Mojkovcu.


Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније