Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

18. 05. 2017. 10:19 >> 09:53
3

PRIJEM KOD JANOVIĆA

Sokolići primjer svim sportistima

Način na koji se jedanaestogodišnji dječaci diče državnim dresom i kako se timski bore, gromogolasno pjevajući na terenu da je Crna Gora njihova prva ljubav, trebalo bi da bude putokaz i da služi za primjer svim našim sportistima, a nezavisnoj Crnoj Gori na čast, ocijenio je ministar sporta, Nikola Janović.

 

Mali po godinama, ali već veliki po sjajnim rezultatima koje su postigli za vrlo kratko vrijeme, mladi fudbaleri Selekcije Glavnog grada iz utkamice u utakmicu ne prestaju da oduševljavaju iskrene zaljubljenike u sport, ispunjavajući nas beskrajnim nacionalnim ponosom.

Način na koji crveni sokolići pod crnogorskom zastavom proslavljaju svoje pobjede, nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ni ministra sporta Nikolu Janovića koji je tim povodom, a u susret Danu nezavisnosti, upriličio prijem za male crnogorske reprezentativce.

"To kako se ovi jedanaestogodišnji dječaci diče državnim dresom i kako pod plaštom kulta crnogorske reprezentacije, izgaraju za nacionalne boje, timski se bore i pobjedjuju, gromogolasno pjevajući na terenu da je Crna Gora njihova prva ljubav, treba da bude putokaz i da služi za primjer svim našim sportistima, a nezavisnoj Crnoj Gori na čast", saopštio je Janović.

Ohrabrio ih je da tako nastave, siguran da će ovi mali sportisti sjutra izrasti u velike ljude i buduće reprezentativce Crne Gore, na čemu su mu se mladi fudbaleri i zahvalili.

Janović im je savjetovao da uz sport nikako ne zapostave školu, već da budu što bolji đaci, nakon čega im je uručio prigodne poklone i majice sa logom Ministarstva sporta Crne Gore.

U ime Fudbalskog saveza Srednje regije, ministru su se na prijemu zahvalili sekretar Momo Saveljić i selektor Vesko Radović. Podsjećajući na dosadašnju podršku države i Fudbalskog saveza kao njihove krovne organizacije, ukazali su i na pomoć roditelja čija im je podrška, kako su kazali, od izuzetne važnosti.

Fudbaleri podgoričke selekcije prvi put okupili su se maja prošle godine i od tada u konkurenciji najjačih timova iz regiona, gotovo da ne znaju za poraz. Već uigrani, prikazuju fenomenalan fudbal i blistaju u svim linijama tima. Samo u posljednjih mjesec ipo, sa tri medjunarodna turnira, donijeli su Crnoj Gori dva zlatna pehara i jednu srebrnu medalju.

Pored turnira na kojima nastupaju u dresu reprezentacije, jedanaestogodišnji i mladji Radovićevi izabranici, igraju sa svojim klubovima u Đetić ligi Srednje regije i redovne utakmice, pa se često dešava da se i medjusobno takmiče. Ali kada nose nacionalni dres, zaključio je njihov selektor, ginu jedan za drugog i ostavljaju srce na terenu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније