Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

16. 05. 2017. 11:01   >>  10:34

RADULOVIĆ OCIJENIO

Nikšić primjer dobrog planiranja

Ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović, kazao je da je unaprijeđen prvobitni model koji se odnosi na legalizaciju neformalnih objekata.

 

On je, na javnoj tribini u okviru Javne rasprave o Nacrtu zakona o planiranju i izgradnji u Nikšiću, saopštio da se sada zemljište može platiti na 20 godina, a komunalije na 10 godina.

Istovremeno, kako je saopšteno iz njegovog resora, objekti koji se uklapaju u postojeće planove mogu započeti sa procesom kada Zakon stupi na snagu.

Radulović je predstavio glavne novine u Zakonu i odgovarao na pitanja zainteresovanih građana, predstavnika opštine, NVO sektora i stručne javnosti. U odgovorima, ministar Radulović je naglasio da novi Nacrt zakona ima za cilj unapređenje stanja u prostoru i bolje planiranje.

Radulović je prisutnima objasnio i da Nacrt zakona o planiranju i izgradnji predviđa i bolji sistem nadzora, po kome će se isti vršiti češće i detaljnije, jer će firma koja vrši nadzor, kao i ostale firme koje učestvuju u procesu projektovanja, biti odgovorne licencom za posao koji urade.

Ministar je naglasio da je Nikšić jedan od primjera dobrog planiranja prostora u Crnoj Gori, ali i da može biti dodatno unaprijeđen.

U zaključku, ministar Radulović je naglasio da će za stanje u prostoru biti odgovorna samo jedna inspekcija, te da očekuje da će ovim Zakonom sistem biti značajno unaprijeđen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније