Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 05. 2017. 22:19 >> 21:52

BOGDANOVIĆ I ĐUROVIĆ

Memorandumom za širenje evropskih ideja

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i predsjednica Crnogorske panevropske unije Gordana Đurović potpisali su danas Memorandum o saradnji, koji će, kako je saopšteno, doprinijeti širenju evropskih ideja.

 

Nakon radnog sastanka, uslijedila je svečanost povodom potpisivanja Memoranduma o saradnji, na kojoj je gradonačelnik Bogdanović istakao značaj uspostavljanja saradnje sa Crnogorskom panevropskom unijom.

"Dozvolite mi da na samom početku izrazim uvjerenje da će zajednička saradnja dvije institucije u vremenu pred nama rezultirati konkretnim aktivnostima koje će doprinijeti širenju evropskih ideja, čime ćemo nesumnjivo pomoći i ostvarenju ključnog spoljnopitičkog cilja kojem stremi Crna Gora, a to je članstvo u Evropsku uniju. Kako smo danas dogovorili, u predstojećem vremenu biće realizovan čitav niz aktivnosti– počevši od naučnih i stručnih skupova, okruglih stolova i tribina, sve do događaja za mlade", rekao je on.

Đurović je navela  da je Prijestonica Cetinje prvi grad sa kojim je inicirano uspostavljanje saradnje, istakavši da postoji prostor za saradnju u brojnim oblastima.

"Moje je zadovoljstvo što smo i formalno potpisali Sporazum o saradnji između Prijestonice Cetinje i naše mlade organizacije Crnogorske panevropske unije. U regionu Crna Gora je posljednja osnovala svoju područnicu, ali Panevropska unija je jedna od najstarijih organizacija koja baštini i promoviše evropske vrijednosti. Nama je posebno drago što smo inicijativu za uspostavljanje saradnje prvo započeli sa Prijestonicom Cetinje i sada simbolično i završavamo taj krug partnerstava upravo na Cetinju. Puno je prostora za zajednički rad i nadam se da će neki od naših projekata, koji su pošli prema različitim donatorima i institucijama ne samo u Crnoj Gori nego i u našim partnerskim zemljama, kao što su zemlje regiona, ali i Francuska i Njemačka, ubrzo biti okončani, proći selekciju i moći da se na taj način realizuju. Danas samo imali dalji razgovor o konkretizaciji naših zajedničkih aktivnosti. U našoj organizaciji postoje kadrovi različitih struka počevši od kulture, politike, prava, ekonomije i drugih oblasti gdje postoji prostor za zajedničku saradnju", rekla je Đurović.


Inače, Crnogorska panevropska unija osnovana je u maju prošle godine, nakon čega je i formalno pristupila Međunarodnoj panevropskoj uniji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније