Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj. [ Pobjeda ]

04. 05. 2017. 08:13 >> 07:53
1

OD JESENI

Novim putem do granice s BiH

Vlada je nedavno donijela odluku o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti duž reginonalnog puta Vilusi-Petrovići-Vraćenovići-Deleuša. Na taj način, piše Pobjeda, stvoreni su uslovi za nastavak radova na posljednjoj dionici puta od Nikšića ka granici sa Bosnom i Hercegovinom preko Vraćenovića.

 

To je vrlo važne i  frekventna saobraćajnica, pogotovo kada je riječ o teretnom saobraćaju.

Radovi su počeli u novembru, a modernizacija saobraćajnice u dužini od oko 13 kilometara koštaće 3,6 miliona eura. Predviđeno je da sav posao bude završen do jeseni, a izvođač radova na dionici od Petrovića do graničnog prelaza u Vraćenovićima je podgorička kopanija “Tehnoput“.

Prema odluci o eksproprijaciji, porodicama Komar, Perućica, Vujović, Braun, Aleksić, Tepavčević, Gnjatović, Vučetić, Pejović, Gudel, Lopušina i Jaramaz u katastarskoj opštini Vraćenovići biće eksproprisano ukupno 26 parcela. Neke su površine svega nekolika kvadratna metra, dok ih ima i koje premašuju deset ari. Biće eksproprisana i zemlja u nikšićkoj katastarskoj opštini Podvrš i to od Aleksića, Supića, Popovića, Vujovića, Zekovića, Pejovića i preduzeća “Ekodom“, a znatno veće površine novim putem biće zahvaćene u KO Počekovići, gdje su vlasnici Kneževići, Lalićevići, Banovići, Aleksići, Perišići, Burojevići i Radulaški. I u Petrovićima će novim putem biti zahvaćene pozamašne površine, takođe uglavnom pašnjaka, i to Draganića, Delibašića, Kovača, Krivokapića, Vasiljevića, Sarića, Kneževića i Popovića.

Korisnik eksproprijacije zemljišta je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, odnosno Direkcija za saobraćaj, a postupak će izvršiti Uprava za nekretnine.

Od Vilusa do Petrovića, prije nekoliko godina, napravljen je novi put, a u posljednje dvije godine urađena je i treća traka od Kusida ka Podbožuru. Pojedine dionice tog međunarodnog puta su proširene, tako da će, kada se završi započeto proširenje ka graničnom prelazu Ilino brdo, svi putevi od Nikšića ka južnom dijelu BiH, Trebinju i Bileći, biti mnogo bezbjedniji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније