Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

02. 05. 2017. 13:24 >> 13:04
6

NAPADI NA NOVINARE

Marković: Nedopustivo da nema rezultata

Vlast je dužna da novinarima obezbijedi normalne i slobodne uslove za rad, a sve dok napade na naše kolege i imovinu medija ne rasvijetle nadležni državni organi sjenka krivice i odgovornosti biće upravo na vlasti, jer neotkivanje počinilaca ovih užasnih krivičnih djela samo ohrabruje nove napade na novinare, poručio je predsjednik Komisije za istrage napada na novinare, Nikola Marković.

"I ovaj Dan slobode medija dočekujemo sa brojnim nerasvijetljenim napadima na novinare koji najbolje ilustruju uslove u kojima rade crnogorski mediji. Stvarna i suštinska sloboda medija zamijeniće onu deklarativnu tek kad se pred lice pravde izvedu ubice Duška Jovanovića, napadači na Tufika Softića, Oliveru Lakić, Redakciju Vijesti, ali i sve ostale kolege bez obzira iz kog medija dolazili", saopštio je Marković.

Istakao je da posebno zabrinjava činjenica da niko nije odgovarao što istrage traju nedopustivo dugo i što nemaju gotovo nikakvih rezultata.

Posebno zabrinjava cinjenica da niko nije odgovarao sto istrage traju nedopustivo dugo i sto nemaju gotovo nikakvih rezultata.

"Ni jedan tužilac ili policijski funcioner, ne samo što nije smijenjen zbog propusta u istragama za napade na novinare, već nije ni novčano kaznjen. Sa druge strane ukinuto je obezbjeđenje Tufiku Softiću, obustavljena istraga za pokušaj njegovog ubistva i predloženo mu da sam preduzme gonjenje", naveo je Marković.

Prema njegovim riječima, ključni problem je što nosioci vlasti ne žele da prihvate da su slobodni mediji temelj svake slobode i demokratije, jer je, kaže Marković, slobodna rijec pobijedila sva zla ovoga svijeta počevsi od krvavih ratova, fašizma i nacizma, pa do organizovanog kriminala i korupcije.

"Iako i crnogorski mediji imaju mana, oni su najveća prepreka svakoj vrsti društvene posasti koja ugrožava našu zemlju. Zato i ne čudi što pritisci koji dolaze sa svih strana, od korumpiranih političara do raznih lobija i kriminalnih struktura ne prestaju", naglasio je Marković.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније