Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj. [ rtcg.me ]

27. 04. 2017. 12:56   >>  22:20 8

KARDIOHIRURGIJA

Zabranjene posjete, program redovan

U Kliničkom centru (KC) kod dva operisana pacijenta pozitivan je nalaz na bakteriju klostridiju (Clostridium difficile) i svi su stabilnog zdravstvenog stanja, kazali su iz te zdravstvene ustanove i dodali da se u Centru za kardiohirurgiju nastavlja sa operacijama prema planiranom programu.


Direktor Klinike za bolesti srca, Nebojša Bulatović kazao je za TVCG da je na tom odjeljenju situacija potpuno redovna.

“Dva pacijenta su izolovana po svim epidemiološkom mjerama, tako da nemamo epidemiju”, pojasnio je Bulatović.

Informacija u medijima o vanrednom stanju zbog infekcije bakterijom izazvala je uznemirenost kod pacijenata i šire javnosti .

“Zamolio bih novinare da profesionalno pristupaju funkciji pogotovo u situacijama koje mogu da uznemire javnost i da naruše ugled Kliničkog a da nijesu zasnovane na istini stvarno treba voditi računa”, naveo je Bulatović.

On je pojasnio da bakterija klostridija karakteriše tretman operisanih pacijenata nakon dugotrajne antibiotske terapije.

“Dugotrajna upoteba antibiotika uništi zdrave bakterije u crijevima a kostridija je otporna na antibiotike, zbog toga nesvrsishodno davanje antibiotika stvara rezitencije”, rekao je Bulatović.

Posjete u Centru za kardiohirurgiju nijesu dozvoljene do daljnjeg iz preventivnih razloga.

Iz Kliničkog cenntra su rekli ranije agenciji MINA da je u Centru za kardiohirugiju hospitalizovano 17 pacijenata od kojih četvoro u Jedinici intenzivnog liječenja i 13 na Odjeljenju.

„Pacijenti koji se nalaze na liječenju u Jedinici intezivnog liječenja Centra, nemaju pomenutu infekciju. Od ostalih 13 pacijenata na Odjeljenju se nalazi njih 7 u preoperativnoj pripremi i 6 operisanih. Trenutno je kod dva operisana pacijenta pozitivan nalaz na Cl. Difficile i svi su stabilnog zdravtsvenog stanja”, naveli su iz KC.

Marija Radulović, TVCG

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније