Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

27. 04. 2017. 20:55 >> 20:45

DELEGACIJA EU

Početkom maja obilježavanje Dana Evrope

Dan Evrope biće obilježen početkom maja u više crnogorskih gradova, a glavne zvijezde tog događaja biće didžej (DJ) Lea Dobričić i hor Viva Vox iz Beograda.

Stefan Vukotić iz Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori saopštio je da će Delegacija, uz podršku EU Info Centra, obilježiti 9. maj – Dan Evrope i 60 godina od potpisivanja Rimskih ugovora i 30 godina postojanja Erasmus programa EU za razmjenu studenata i mladih ljudi.

Vukotić je kazao da će proslava početi u Nikšiću, nezvaničnoj crnogorskoj prijestonici studenata, dobre muzike i piva.

„U Nikšiću će 5. maja u 21 sat, na tvrđavi Bedem, a u saradnji sa Bedem festom, organizovana didžej žurka na kojoj će prisutne zabavljati grupa sjajnih didžejeva iz zemlje i regiona“, rekao je Vukotić, i dodao da je ta žurka poklon EU studentima i mladim ljudima u Crnoj Gori.

On je saopštio da će 6. maja na Trgu nezavisnosti u Podgorici, sa početkom u 21 sat, biti organizovan koncert regionalne i svjetske senzacije – hora Viva Vox iz Beograda.

Vukotić je objasnio da taj hor radi sjajne obrade popularnih hitova koristeći samo svoje glasove kao instrumente.

„Očekujemo spektakularan provod, kao i na Bedemu u Nikšiću i pozivamo što više ljudi da dođu“, poručio je Vukotić, dodajući da je ulaz na oba koncerta slobodan.

On je najavio da će centralna proslava biti održana 9. maja na platou ispred EU Info centra, gdje će od deset do 13 sati biti organizovani raznovrsni programi za sve uzraste.

Vukotić je rekao da će, u okviru dječjeg programa, nastupiti simfonijski orkestar Muzičke škole „Vasa Pavić“, a, nakon otvaranja, prisutni će uživati u umijećima i performansima djece iz podgoričkih vrtića i osnovnih škola.

Kako je kazao Vukotić, za najmlađe je pripremljen zanimljiv program koji će uključivati i animatora.

On je najavio da će na platau ispred EU Info centra biti organizovan i tradicionalni sajam država članica EU.

Vukotić je naveo da će Dan Evrope biti obilježen i u Ulcinju od Ministarstva evropskih poslova, gdje će biti organizovana proslava na centrlanom trgu u 12 sati sa bogatim kulturno-umjetničkim programom i takmičenjem i nagradama za najmlađe.

Koorganizator koncerta u Nikšiću, Petar Šundić, rekao je da će 5. maj u Nikšiću, od 21 do dva sata ujutru, biti posvećen savremenim trendovima u muzici.

To veče, kako je kazao, predstaviće se didžejevi – Iron, Petrumatik i Proximus.

„Kruna tog dana biće nastup Lee Dobričić, jedne od najpoznatijih, najprestižnijih i najcijenjenih didžejeva kada je riječ o prostoru bivše Jugoslavije“, naveo je Šundić.

Sve informacije o obilježavanju Dana Evrope dostupni su na sajtu EU Info centra i Delegacije EU, kao i na društvenim mrežama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније