Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R. [ Mina ]

26. 04. 2017. 17:56   >>  17:29

KAMPANJA UNICEF-A

Zaustavimo nasilje u Pljevljima i na Žabljaku

U Pljevljima i na Žabljaku sjutra će, u okviru kampanje UNICEF-a i Vlade Crne Gore "Zaustavimo nasilje", biti organizovani javni razgovori na temu odnosa roditelja i djece.

Kampanja se sprovodi uz podršku Evropske unije i Telenor fondacije.

Kako je saopšteno iz UNICEF-a, u Pljevljima će javni razgovori biti organizovani u skupštinskoj sali zgrade Opštine u 11 sati, a na Žabljaku u skupštinskoj sali zgrade Opštine u 14 sati i 30 minuta.

Građani Pljevalja i Žabljaka imaće priliku da sa stručnjacima iz Udruženja psihologa, kao i gradonačelnicima ovih opština – Mirkom Đačićem u Pljevljima i Veselinom Vukićevićem na Žabljaku, šefom predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Bendžaminom Perksom, i izvršnom direktoricom nevladine organizacije Roditelji, Kristinom Mihailović, razgovaraju o odnosima u porodici i dobrim praksama roditeljstva.

Direktor Radio televizije Pljevlja, Dejan Miličić, kako je saopšteno pridružiće se javnom razgovoru u ulozi prijatelja kampanje „Zaustavimo nasilje“.

Kampanja „Zaustavimo nasilje“, u skladu sa porukom većine građana Crne Gore (77 odsto) koji smatraju da roditeljima treba pružiti pomoć u vaspitavanju djece bez nasilja, kroz lokalne događaje, poziva cijelo društvo, a posebno stručnjake, da se ujedine s roditeljima u potrazi za rješenjima koja će omogućiti i roditeljima i djeci da rastu zajedno.

„Iz naučnih saznanja i međunarodnih iskustava znamo da obrazovanje o dobrim praksama roditeljstva, prenatalne i postnatalne kućne posjete preko patronažne službe i predškolsko obrazovanje mogu da spriječe i ublaže uticaj nasilja i nepovoljnih iskustava u djetinjstvu“, poručio je Perks.

U Pljevljima će, tom prilikom, biti otvorena izložba Muzej porodičnih sjećanja, koja dijeli porodična sjećanja sa građanima širom Crne Gore u želji da svaka porodica bude mjesto s više podrške, ljubavi i poštovanja za svakog njenog člana.

Kampanja „Zaustavimo nasilje“ zasniva se na nacionalno reprezentativnom istraživanju UNICEF-a iz decembra 2016. koje pokazuje da je generalno visoka tolerancija društva prema nasilju.

Kako se podsjeća, većina građana (77 odsto) smatra da roditelji ne treba da dozvole djetetu da preispituje njihove odluke.

Cilj kampanje je, dodaje se, podizanje svijesti da nenasilno vaspitavanje djeteta ni približno ne znači podsticanje popustljivog roditeljstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније