Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

25. 04. 2017. 18:12   >>  20:42

POTPISAN UGOVOR

Voda iz regionalnog vodovoda za HN

Direktorica hercegnovskog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Jelena Đaković i direktor Javnog preduzeća „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ Goran Jevrić potpisali su danas ugovor o snabdijevanju Herceg Novog vodom sa izvorišta Bolje sestre za ovu godinu, saopšteno je iz opštine Herceg Novi.

"Obostrana želja je da uspostavimo što bolje odnose i na taj način omogućimo da Novi iz regionalnog vodovoda dobija oko 200 sekundnih litara vode", poručio je tim povodom potpredsjednik Opštine Herceg Novi Dragan Janković.

Kako je objasnio, sa ovim, dodatnim količinama vode bile bi zadovoljene potrebe hercegnovske rivjere i poluostrva Luštica. Obezbijeđeno je da grad vodu dobija sa lokalnog izvorišta Opačica, iz sistema Plat i sada i iz regionalnog vodovoda.

"Prošle godine smo pokazali da se može obezbijediti uredno vodosnabdijevanje opštine Herceg Novi tokom čitave godine. Kao što znate, uvidjeli smo sve probleme koji su ranijih godina opterećivali Novljane i postigli da lani imamo jednu od najuspješnijih godina u prosljednje tri decenije kada je u pitanju snabdijevanje vodom. Skinuli smo na neki način tu hipoteku da je grad koji nema vodu sa Herceg Novog", zaključio je Janković.

Direktor preduzeća „Regionalni vodovod“, Goran Jevrić, iskazao je zadovoljstvo što su današnjim potpisivanjem ugovora eliminisani svi razlozi da hercegnovska rivijera od Kamenara do Zelenike ima problema sa nedostatkom kvalitetne vode za piće. Kako je rekao, tako se stiču uslovi da 2017. godina bude druga za redom u kojoj se u Novom neće osjetiti nedostatak vode.

Istakao je odličnu saradnju preduzeća na čijem je čelu sa hercegnovskim „Vodovodom“ i lokalnom upravom, kao i sa Opštinom Tivat i tamošnjim preduzećem „Vodovod i kanalizacija“.

"Samo zajednički možemo vodovodni sektor na crnogorskom primorju držati održivim i samo cjelovito posmatrajući izazove možemo omogućiti ono što je naša obaveza – da građani imaju uredno vodosnabdijevanje tokom 365 dana u godini", kazao je Jevrić.

Preko dijela vodovodnog sistema u Tivtu, Herceg Novi će ove godine dobijati 40-50 sekundnih litara vode, i prije konačnog spajanja grada na regionalni sistem. Jevrić je podsjetio da je najsavremenijom metodom saniran dio starog cjevovoda na teritoriji opštine Tivat, kako bi osigurali da se Novljanima kroz novi sistem doprema voda visokog kvaliteta.

"Cijenim da građani Herceg Novog možda najviše od svih na primorju Crne Gore cijene uredno vodosnabdijevanje, jer su zahvaljujući pogrešnoj lokalnoj politici u poslednjih 20 godina i previše dugo bili žedni", poručio je Jevrić.

Na tender za spajanje Herceg Novog na regionalni vodovod, koji je raspisan 13. aprila, stiglo je pet ponuda.

"U naredna dva dana tenderska komisija će da završi ocjenjivanje ponuda i očekuje se odluka o izboru ponuđača i potpisivanje ugovora", saopštio je Jevrić.

Nakon potpisivanja ugovora rok je 180 dana da se završe radovi i Herceg Novi bude spojen na regionalni vodovodni sistem. Jevrić očekuje da bi građevinski radovi trebalo da počnu 1. oktobra i da će u roku od 4 mjeseca biti postavljeno ukupno 3,2 kilometra cijevi.

Direktorica „Vodovoda i kanalizacije Herceg Novi“ Jelena Đaković kazala je da će tokom tri nedelje rekonstrukcije tunela Trebinje-Dubrovnik, najavljene za kraj maja, Herceg Novi u sistemu imati 40-50 sekundnih litara vode više nego lani.

Kako je istakla, očekuje vrlo kratke prekide u vodosnabdijevanju, na nivou prošle godine ili još blaže.

Najavila je da već ove nedelje kreće ispiranje i testiranje cjevovoda, što su pripreme za preuzimanje vode iz regionalnog vodovodnog sistema.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније