Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

23. 04. 2017. 10:57 >> 10:31

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

Učili djecu o porijeklu hrane

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja učestvovali su danas na zabavno – edukativnoj manifestaciji „Dječiji proljećni vikend“ koja se održava u Delta Sitiju u Podgorici.

 

„Kroz radionicu posvećenu Danu planete, pod nazivom Odakle nam dolazi hrana, predstavnici Ministarstva potrudili su se da djeci približe poljoprivredu. Radionica je osmišljena na način da djeci, kroz zabavu i igru, približi osnovne prirodne procese, ne samo one koji su vezani za proizvodnju hrane, već i opstanak prirode“, navodi se u saopštenju.

Djeca su, kako se dodaje, imala priliku da budu mali proizvođači hrane. Sadili su sjemena raznih biljnih kultura, uglavnom povrća i začinskih biljaka.

„U saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija, djeci je predstavljeno pčelarstvo, pojašnjeno kako pčele prave med i druge proizvode, zašto je med najbolji slatkiš, ali i zašto su pčele, kao glavni oprašivači, važni za opstanak prirode na planeti, posebmo imajući u vidu vrlo zabrinjavajuće globalne trendove smanjenja brojnosti pčelinjih društava.  Najmlađi posjetioci posebno su bili oduševljeni što su imali priliku da vide pčele smještene u specijalnoj staklenoj košnici. Mnogi od njih bili su raspoloženi da probaju i pčelarsko odijelo“, kazali su iz Ministarstva.

Djeca su slušala priču o proizvodnji voća, povrća, žitarica, kao i važnosti ovih proizvoda u ishrani, a zabavili su se i uz edukativne bojanke sa motivima domaćih životinja i njihovih proizvoda.

„Vjerujemo da je radionica Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja bila dobra prilika da se djeca zabave, da dosta i nauče, a nadamo se i da će se dobar dio njih kasnije odlučiti za obrazovaje u oblasti poljoprivrede i proizvodnje hrane, kao osnove za buduće profesionalno opredjeljenje“, kazali su iz tog resora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније