Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Vijesti, Objavio: I. P. ]

21. 04. 2017. 08:48 >> 08:22

FLOTA MA

"Foker 100" opet u saobraćaju

Nacionalna aviokompanija "Montenegro erlajns” (MA) nakon više od tri mjeseca vratila je u saobraćaj jedan od dva "fokera F-100", koji je od novogodišnjih praznika bio prizemljen na aerodromu Beograd, gdje je imao havariju jednog motora.

 

MA je za taj avion, nakon dužeg vremena izgubljenog zbog administrativnih problema vezanih za javne nabavke i finansijskih teškoća kompanije, nabavio drugi remontovani motor tipa "Rols Royce Tay 650-15" koji je ugrađen na avion u Beogradu, pa se 40-A0M prije nekoliko dana vratio u saobraćaj i od tada redovno leti na linijama iz Podgorice i Tivta.

Njegov havarisani motor upućen je na reparaciju u ovlašćeni servis kompanije "Rols Royce", pa će i on ubrzo biti vraćen u Podgoricu gdje će služiti kao rezerva, pišu Vijesti.

Drugi "foker" MA je nedavno uputio na servis u Holandiji, pa se njegovo vraćanje u saobraćaj očekuje u drugoj polovini maja.

U međuvremenu, MA se, uplativši kotizaciju, vratio u oficijelni sistem brze nabavke i isporuke rezervnih djelova i održavanja aviona tipa "embraer" preko zastupništva tog brazilskog proizvođača za Evropu u Parizu.

MA će, inače, u ovu ljetnju sezonu ući sa flotom od pet aviona, jednim manje nego lani, jer je kompanija na jesen prošle godine zbog ušteda i optimizacije korišćenja flote, vratila iznajmljeni "embraer E-190". 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније