Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

20. 04. 2017. 21:45 >> 21:19
4

NVO APELUJE

Pomoći povrijeđenoj životinji

NVO Prijatelji životinja Podgorica mole sve humane ljude koji imaju mehanizaciju za utovar i prevoz da se jave kako bi se konj, koji već danima leži povrijeđen na Starom aerodromu, prebacio na potrebnu lokaciju.

Na fejsbuku se danas pojavila fotografija konja koji, kako kažu korisnici te društvene mreže, već danima leži povrijeđen na Starom aerodromu. Kako saznaju NVO Prijatelji životinja javio se i čovjek koji je spreman da ga njeguje, ali još uvijek nije pronađen način da se konj prebaci na potrebnu lokaciju.

Odmah po saznanju za ovaj događaj kažu članovi te NVO krenuli su da zovu razne službe Glavnog grada, ali po ko zna koji put, kako navode, opet bezuspješno.

"Izuzev Biroa za saradnju sa građanima, niko drugi nije pokazao zainteresovanost da pomogne. U Čistoći kažu da nemaju mehanizaciju da utovare konja, a pomogli bi. Na brojeve državne veterinarske ambulante i Veterinarske komore se ne javlja niko. Zvali smi i kabinet gradonačelnika, ali tamo su nam rekli da oni ne znaju ko je nadležan za ovakve slučajeve. Zamislite, oni ne znaju! A ko treba da zna?!", kazali su iz te organizacije.

U saopštenju se dodaje "glavni grad države koja teži evroatlanskim integracijama nije u mogućnosti da skloni povrijeđenu životinju sa javne površine i da je prebaci do čovjeka koji će joj pokloniti pažnju i sve ostalo, sve ono što nadležni gradski organi ne mogu, jer ONI NE ZNAJU".

Prijatelji životinja mole sve humane ljude, ukoliko imaju mehanizaciju za utovar i prevoz ove životinje, da se jave, kako bi joj se pomoglo kad već ima nade da preživi i da se, kažu ne muči na livadi.

"Ovo nije prvi slučaj da se u istom naselju povrijeđeni konj muči na ulici, a da niko nije nadležan da pomogne. Do kada ovako? Glavni grad Podgorica definitivno nema kapaciteta ni znanja da brine o napuštenim životinjama, to i sami priznaju. Sve to se dešava u 21. vijeku. Tužno, žalosno, jadno", zaključuje se u saopštenju te NVO.

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније