Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

20. 04. 2017. 15:57 >> 16:17
2

PREDVIĐENO ZAKONOM

Država jedini gospodar prostora

Novi zakonom o planiranju i izgradnji koji je u pripremi, predviđeno je da je država jedini gospodar prostora u Crnoj Gori, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović.

Radulović je, na konferenciji za medije nakon današnje sjednice Vlade, najavio da će u narednih nekoliko dana biti utvrđen nacrt zakona i upućen na javnu raspravu, što je bila jedna od glavnih primjedbi stručne javnosti.

"Moram da izrazim nezadovoljstvo kako je komunicirano i od strane stručne i laičke javnosti, jer je prije svega bilo puno nepoznavanja suštine. Za dio stručne javnosti želim da vjerujem da nije sa pažnjom pročitao zakon a ne da nije imao tendenciozne namjere", naveo je ministar.

On je rekao da je razjašnjeno da je tehnička dokumentacija mnogo ozbiljnija nego što je do sad bila i da je građevinska dozvola ukinuta kao upravni akt, a ne kao procedura kojom se dolazi do mogućnosti za gradnju.

„Zakon ima fokus na kvalitetu planske dokumentacije, izgrađenog prostora i na ličnoj odgovornosti za svaki korak u zakonu. Iz tog razloga podignuta je najveća prašina, ali svi moramo u jednom trenutku preuzeti odgovornost za ono što radimo“, saopštio je Radulović i dodao da je prepoznata individualna odgovornost za svaki postupak.

Prema njegovim riječima, promijenjen je koncept u kojem su se mnogi ponašali kao gospodari prostora, a da nijesu bili država, što je ozbiljan problem.

Radulović je, odgovarajući na pitanje koliko su moćni ti čije lične interese dotiče zakon, kazao da se bazira na sistemu, koji razvija državu, a ne moćni pojedinci.

„Računam da je naš sistem jači od bilo kog moćnog pojedinca i da će kroz javnu raspravu njihove namjere biti demaskirane“, dodao je Radulović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније