Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

20. 04. 2017. 23:25   >>  23:00

UDRUŽENJE RODITELJI

Festival roditeljstva 13. maja

Udruženje Roditelji organizovaće 13. maja, ispred Dvorca “Petrovića” u parku Kruševac, prvi festival roditeljstva pod nazivom Porodica Fest.

 

Udruženje, kako su saopštili, ovaj festival organizuje u susret Međunarodnom danu porodice koji se širom svijeta obilježava 15. maja, a u partnerstvu sa Glavnim gradom.

“Tokom cjelodnevnog programa, od 10 do 20 sati, biće organizovana interesantna predavanja, prezentacije i panel diskusije za roditelje i djecu tokom kojih će se posjetioci podsjetiti uloge porodice kao temelja svakog društva i njenog značaja za zajednicu i pojedinca, kroz informisanje i edukaciju o mnogim važnim temama za roditelje i djecu”, navodi se u saopštenju.

Konceptom Festivala roditeljstva predviđeno je da roditelji tokom cijelog dana imaju priliku da u prijatnom okruženju, na otvorenom, prisustvuju zanimljivim predavanjima i prezentacijama i porazgovaraju sa stručnim licima dok njihovi mališani uživaju učestvujući u zanimljivim edukativnim i zabavnim sadržajima.

Programom festivala biće obuhvaćen veliki broj tema, kao što su rast i razvoj djece, sazrijevanje, ishrana, hormonske promjene, odnosi između braće i sestara, pružanje prve pomoći, pravilno držanje tijela i važnost fizičke vježbe.

“Predavanjima će biti obuhvaćene i teme koje su vrlo često predmet brige roditelja, poput prevencije bolesti zavisnosti, kako prepoznati razvojne probleme kod djece, a biće riječi i o tome kako se izboriti sa dječijim napadima bijesa (tantrumima) i razmaženošću. Tokom predavanja i prezentacija biće riječi i o vaspitnim modelima i metodama, odnosima u porodici, jednoroditeljskim porodicama, izboru škole i fakulteta, a biće organizovana i panel diskusija o vakcinaciji tokom koje će panelisti pokušati da dođu do odgovora na pitanje da li su strahovi roditelja od vakcinacije opravdani ili ne”, navodi se u saopštenju.

Tokom festivala posjetiocima će svoje usluge i ponudu predstaviti i brojne ustanove i centri koji su prilagođeni za boravak porodica i djece kao i kompanije koje na domaćem tržištu nude proizvode i usluge namijenjene porodici. Informacije o uslovima učešća na manifestaciji mogu se dobiti pozivom na tel 020 221 000, 063 49 34 93 ili putem mail adrese udruzenje.roditelji2@roditelji.me.

"Više informacija o sadržajima festivala PorodicaFest mogu se pronaći na portalu i FB stranici Roditelji.me, event stranici PorodicaFest i instagram nalogu @udruzenje.roditelji", poručuju iz Udruženja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније